Festival de teatru în limba engleză, la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacăul va găzdui, în luna iunie a acestui an, a şaptea ediţie a Festivalului de teatru în limba engleză, manifestare devenită tradiţională pentru urbea lui Bacovia. Două sute de

Bacăul va găzdui, în luna iunie a acestui an, a şaptea ediţie a Festivalului de teatru în limba engleză, manifestare devenită tradiţională pentru urbea lui Bacovia.
Două sute de adolescenţi, membri ai unor trupe de teatru din Timişoara, Cluj Napoca, Alexandria, Braşov, Piatra Neamt, Bacău şi Iaşi, vor participa la manifestare. Organizatorul festivalului va fi ID Association, o organizaţie formată doar din elevi ai colegiilor "Vasile Alecsandri", "Anghel Saligny", "Gheorghe Vrănceanu", "Ion Ghica" şi Liceului de Artă "George Apostu" din Bacău. Organizatorii doresc ca manifestarea să ofere tinerilor posibilitatea participării la un eveniment cultural de excepţie, dar şi la o competiţie. Regulamentul competiţiei este unul deosebit. Trupele de teatru participante vor primi doar şase replici dintr-o piesă de teatru, care vor marca ideile principale ale acţiunii. Pe baza acestor replici, actorii vor putea improviza. Asociaţia care organizează evenimentul a pus toate detaliile la punct. Organizatorii au departamente de secretariat, de relaţii cu publicul, de publicitate, de creaţie şi tehnic, de administraţie şi monitorizare. Câţiva elevi de la colegiile "Vrănceanu" şi "Alecsandri" se vor ocupa de realizarea unei reviste care, pe parcursul a cinci numere, va prezenta tot ceea ce se întâmplă pe parcursul festivalului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite