Festival Blaga cu dezbateri şi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de literaţi şi filosofi din ţară şi străinătate iau parte, în aceste zile, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional "Lucian Blaga", desfăşurat la Cluj. Timp de trei

Peste 200 de literaţi şi filosofi din ţară şi străinătate iau parte, în aceste zile, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional "Lucian Blaga", desfăşurat la Cluj. Timp de trei zile, festivalul dă posibilitatea pasionaţilor operei poetice şi filosofice a lui Blaga să urmărească o serie de comunicări ştiinţifice, dezbateri, o selecţie din piesele de teatru, recitaluri de poezie, expoziţii de desen şi grafică. Dorli Blaga, (foto) fiica poetului şi preşedinte onorific al Societăţii Culturale "Lucian Blaga", şi-a reiterat cererea privind demolarea sălii de sport din vecinătatea cimitirului din Lancrăm.
Deocamdată, consilierii locali sunt de acord doar cu reducerea înălţimii acesteia. Doina Cetea, secretarul Societăţii Culturale "Lucian Blaga", ne-a declarat că printre cele mai importante momente ale manifestării se numără întâlnirea profesorilor de limba română, pentru reconsiderarea studiului operei scriitorului în licee, şi identificarea de doctoranzi, interesaţi să studieze arhiva Blaga, donată de fiica poetului. De asemenea, Societatea speră să obţină un sediu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite