Festin culinar turcesc pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească a avut loc ieri la Techirghiol. Peste 300 de turcoaice din Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Brăila, Babadag, Isaccea,

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească a avut loc ieri la Techirghiol. Peste 300 de turcoaice din Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Mangalia, Hârşova, Cernavodă şi Cumpăna şi-au etalat măiestria în arta preparării de produse culinare tradiţionale.

În cadrul festivalului au intrat în concurs peste 100 de produse culinare turceşti. Juriul a avut o sarcină destul de dificilă pentru că mirosurile erau îmbătătoare, iar invitaţii s-au grăbit să guste din fiecare delicatesă.

Competiţia s-a desfăşurat pe trei secţiuni: mâncare tradiţională, produse de patiserie şi de cofetărie. „Arta culinară turcească deţine numeroase secrete pe care mamele le transmit fiicelor din generaţie în generaţie.

Este foarte important să ne promovăm tradiţiile, iar bucătăria turcească face parte din identitatea turcilor dobrogeni. Am ales Techirghiolul ca locaţie în acest an deoarece este o localitate cu aer oriental, unde există un număr mare de etnici turci“, a declarat Amet Melek, coordonatorul festivalului.

Duminică au intrat în concurs preparate tradiţionale turceşti specifice zonei din care provin competitorii, atât din sudul, cât şi din nordul Dobrogei. După ce bunătăţile s-au terminat, atât bucătăresele, cât şi invitaţii s-au delectat cu muzică şi dansuri specifice, interpretate de ansamblurile folclorice Fidanlar şi Delikanlilar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite