Femeile beau cot la cot cu bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ceea ce priveşte consumul de alcool.Medicii psihiatri au observat că lunile de vârf ale anului în care se internează cei mai mulţi pacienţi care au uitat măsura consumului de alcool sunt

ceea ce priveşte consumul de alcool.
Medicii psihiatri au observat că lunile de vârf ale anului în care se internează cei mai mulţi pacienţi care au uitat măsura consumului de alcool sunt noiembrie şi decembrie, cel mai probabil după culesul viilor. Cât priveşte vârsta celor care consumă alcool, s-a constatat că nu prea există limite, nici minime, nici maxime. Pacientele provin atât din mediul rural, cât şi din cel urban, şi au vârsta cuprinsă între 28 şi 70 de ani.

Au început să bea pentru că erau şomere
Cauzele care au condus la alcoolism sunt multiple. Aşa după cum pacientele recunosc, lipsa unui loc de muncă, sărăcia lucie în care trăiesc de ani întregi, violenţa soţilor şi singurătatea sunt principalii catalizatori în această boală. Din păcate, foarte puţine dintre femeile dependente de alcool reuşesc să renunţe la băutură definitiv. Tratamentul nu este de foarte lungă durată, în schimb, foarte puţine femei vin să se trateze. Perioada de spitalizare pentru alcoolici este de 17 zile, după care urmează tratamentul la domiciliu şi revenirea la control. Medicii mai spun că, frecvent, femeile dependente de alcool revin la spital deoarece continuă să bea şi nu au voinţa necesară să renunţe, dar nu fiindcă sunt conştiente de riscuri şi de faptul că au nevoie de ajutor, ci în comă alcoolică. În judeţul Vaslui nu există nicio Asociaţie a Alcoolicilor Anonimi, instituţie care i-ar putea ajuta pe aceşti bolnavi să-şi învingă dependenţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite