Femeie ucisă pe când repara o casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vica Ilie a murit după ce tavanul s-a prăbuşit peste ea. Femeia lucra, împreună cu alţi 20 de muncitori, la o casă căreia i se demontase acoperişul. Imobilul urma să fie înălţat cu un etaj, iar tavanul a fost slăbit de ploaie.

Femeia în vârstă de 49 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, a murit, ieri, fiind strivită de tavanul unei case în care muncea. Vica Ilie lucra, împreună cu alţi colegi, ca reprezentanţi ai unei firme de construcţii, într-o casă particulară, căreia urmau să-i facă un etaj.

Din cauza precipitaţiilor, cei 20 de muncitori au luat o pauză şi s-au îndepărtat de locul accidentului, cu excepţia celor două femei. Imobilului îi fusese dat jos acoperişul, iar în urma ploii care a căzut neîncetat ieri tavanul s-a prăbuşit peste două femei. Una dintre ele a scăpat aproape nevătămată, dar cealaltă a fost surprinsă de grinzile foarte mari, care au acoperit-o.

Victima a fost scoasă de sub dărâmături la zece minute de la accident, la operaţiunea de salvare participând 15 pompieri. Medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi au încercat mai bine de 20 de minute să o resusciteze pe femeie. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Mehedinţi unde a decedat la scurt timp.

Este a doua dramă care se produce în familia Ilie, cu mai puţin de un an în urmă decedând şi soţul femeii. În urma lor a rămas un băiat, major, care din cauza tragediei nu a avut puterea să declare ceva.

Femeia era angajată a unei societăţi comerciale, care riscă o amendă pentru faptul că nu a asigurat muncitorilor condiţii corespunzătoare de lucru. Cazul este cercetat de parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin şi de Inspectoratul Teritorial al Muncii Mehedinţi. „E o situaţie de urgenţă, rămâne ca ITM să stabilească dacă este un accident de muncă şi ce s-a întâmplat cu exactitate“, a declarat Florentin Dragomir, de la ISU „Drobeta”.

Proprietara imobilului a văzut tragedia

Victoria Popescu, proprietara imobilului, a privit îngrozită cum cade casa. „Cele două femei stăteau de vorbă, înăuntru, la adăpost, că ploua. Şi deodată s-a auzit o bubuitură puternică, un trăsnet. Am început să strigăm, ne-am speriat cu toţii. Tavanul s-a prăbuşit peste ea”, a declarat Popescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite