Femeia de serviciu, "medic-şef" la dispensarul din Mărăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din comuna Voineşti nu au voie să se îmbolnăvească duminica şi, mai ales, să necesite îngrijiri medicale urgente. şi dacă totuşi acest lucru se petrece, bolnavii sunt pe "mâini

Oamenii din comuna Voineşti nu au voie să se îmbolnăvească duminica şi, mai ales, să necesite îngrijiri medicale urgente. şi dacă totuşi acest lucru se petrece, bolnavii sunt pe "mâini bune", femeia de serviciu dând dovadă de foarte multă compasiune!
Duminica trecută, spre exemplu, s-a găsit o soluţie de compromis, la dispensarul medical din localitatea Mărăşeşti, din judeţul Vaslui, urgenţele fiind dirijate de către... femeia de serviciu, singura care a ajuns prin cabinet.
O fetiţă de trei ani, care avea febră, şi o femeie de 38 de ani care a pierdut o sarcină în patru luni au cerut ajutorul unui medic specialist.
Întrucât la dispensar nu era prezent niciun cadru medical, femeia de serviciu şi-a luat în serios rolul şi a chemat ambulanţa din Bârlad, care a trimis, urgent, un echipaj. Între timp, părinţii fetiţei au transportat-o la spital cu o altă maşină, iar femeia care pierduse sarcina a fost preluată de maşina ambulanţei. Dincolo de ridicolul situaţiei sau, mai bine zis, de gravitatea stilului de lucru adoptat la dispensarul medical din localitatea Mărăşeşti, cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că medicii de familie îşi stabilesc singuri programul la cabinete şi numai în cazul în care aceştia nu şi-au respectat orarul afişat pot fi traşi la răspundere. "Medicii îşi stabilesc programul de lucru. Dacă un bolnav se prezintă în afara orelor de program afişate de către medicul de familie, acesta trebuie să se adreseze celui mai apropiat centru de permanenţă sau la Serviciul de Ambulanţă. Nu pot şti ce program are afişat medicul de la dispensarul din Mărăşeşti, dar numai dacă ar fi trebuit să fie acolo, poate fi tras la răspundere", a precizat medicul Manuela Gherman, directorul DSP Vaslui. Tradus, acest mesaj le spune locuitorilor din Voineşti să-şi programeze vizitele la medic în timpul săptămânii, fie să-şi pună nervii la încercare, până la venirea ambulanţei, duminica putând însemna pentru cei mai mulţi o zi de grele încercări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite