Femei „cobai” acuză că s-au îmbolnăvit la teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe arădence acuză o companie producătoare de medicamente că le-a făcut rău după ce s-au oferit voluntare pentru testarea unui nou produs. Femeile spun că au aflat că respectiva

Mai multe arădence acuză o companie producătoare de medicamente că le-a făcut rău după ce s-au oferit voluntare pentru testarea unui nou produs.

Femeile spun că au aflat că respectiva companie nu are licenţă de funcţionare legalizată şi se tem să nu aibă probleme grave de sănătate după ce au fost folosite drept „cobai”.

Testele au început în urmă cu patru săptămâni, într-un cabinet medical din cartierul Micălaca. „Produsul testat combină două medicamente, care le sunt administrate „cobailor” în doze mai mari decât cele admise.

Femeile care acceptă să participe la acest experiment trebuie să fie tinere şi perfect sănătoase”, a susţinut una dintre persoanele care a participat la programul de testare a medicamentului.

Aceasta a mai spus că femeile care au luat produsul au acuzat stări de ameţeală, greaţă, erupţii pe piele sau diferite alergii.

Contractul semnat cu respectiva clinică, are clauze speciale de confidenţialitate, astfel că angajaţii clinicii se feresc să vorbească despre acest ciudat experiment.

Urmări grave

Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Arad susţin că unele substanţe folosite la prepararea medicamentelor pot avea efecte secundare extrem de grave, iar femeile supuse la o astfel de testare pot naşte copii cu malformaţii sau pot apărea efecte secundare necunoscute.

„O să facem cercetări să vedem unde îşi are locaţia respectiva clinică. Vom trimite o echipă de control să vedem ce se întâmplă acolo”, a declarat Mihai Ţârcuş, director interimar al Autorităţii de Sănătate Publică Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite