Felicia Filip: „Eu şi Iris convieţuim foarte frumos împreună“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită colaborării cu formaţia Iris, soprana Felicia Filip şi soţul său, Cristian Mihăilescu, au fost adoptaţi în familia rockului. Colaborarea dintre Iris şi Felicia Filip a fost primul proiect de rock şi operă din România. Solistul şi soprana au fost comparaţi cu Freddie Mercury şi Montserrat Caballe.

Felicia Filip a povestit pentru „Adevărul“ că în urmă cu mai mulţi ani a cântat împreună cu faimoasa Montserrat Caballe şi s-a gândit că i-ar plăcea să încerce un asemenea duet.

„Soţul meu a venit la Londra, a văzut repetiţiile şi spectacolele şi ne întrebam, într‑un fel, dacă şi noi vom întâlni un Freddie Mercury în România, să facem acelaşi lucru.“ Următorul pas în această direcţie a fost un telefon de la Mike Godoroja, care îi propunea sopranei să cânte alături de Iris.

„Avea pregătite argumente serioase, un întreg discurs, ca să mă convingă. Eu am acceptat imediat şi l-am blocat. Mai târziu mi-a spus: «Aveam argumente serioase prin care să susţin acest demers şi am fost surprins că dumneavoastră aţi acceptat din primul moment». Dar eu ştiam valoarea celor de la Iris şi că puteam să facem împreună un lucru extraordinar“, a povestit, zâmbind, Felicia Filip.

Adoptată de lumea rockului

Primul test al acestei colaborări a fost spectacolul „Lună plină“ de la Sala Polivalentă din 1996, unde Iris şi soprana au încântat publicul pentru prima dată.

„Am intrat în scenă împreună. Cristi a cântat prima parte din «Baby», iar în momentul în care am intervenit eu, a fost o descătuşare a şapte mii de tineri care m-au primit cu braţele deschise“, îşi aminteşte cu drag Felicia Filip.

Aflat atunci în culise la spectacol, Cristian Mihăilescu povesteşte cum a văzut el momentul: „Erau atâţia tineri şi mi-am pus întrebarea cum va fi primită o voce de operă, fie ea şi celebră. A început concertul, cu primirea triumfală care i se face mereu trupei Iris... A intrat Cristi, primit cu şi mai mare entuziasm, şi a venit Felicia. După primele sunete a fost o nebunie frumoasă, s‑au aprins mii de brichete şi am ştiut că ea a fost adoptată de lumea rockului“.

Mihăilescu, directorul Operei din Braşov, completează că, deşi Iris şi Felicia Filip au mare succes pe cont propriu, atunci când îşi unesc forţele au un impact de două ori mai emoţionant asupra fanilor lor.

Familia Iris

Relaţia dintre soprană, soţul acesteia şi formaţia rock nu este doar de natură profesională.

Cei doi fac deja parte din Iris de mai mulţi ani. „Ei m-au asimilat ca şi cum aş fi fost de o viaţă cu ei, convieţuim foarte frumos împreună. Creăm împreună, descoperim, redescoperim“, povesteşte Felicia Filip, care este completată şi de Cristian Mihăilescu.

„Ca într-o familie, fiecare are personalitatea lui. Nelu este un om puternic, Relu este un sfios, Valter este un talent înnăscut şi un om cu o inimă foarte mare, iar Boro e frumosul. Eu le prezentam concertele câteodată şi le spuneam aşa: «Relu cel sfios, Boro cel frumos, Valter cel inimos, Nelu, regele tobelor şi...» toată lumea striga «Cristi! Cristi!»“, adaugă Mihăilescu.

Despre soţia lui spune că este „copilul răsfăţat“ al trupei Iris. Însă, având în vedere că soprana îi ceartă pe rockeri atunci când fumează, câteodată se poartă mai mult ca o mamă. „Ei tot timpul sunt cu ţigara în gură. Vor să ştie unde sunt eu ca să ştie că sunt în siguranţă cu ţigara“, povesteşte Felicia Filip. Soţul ei o completează, aşa cum face mai mereu. „Când Felicia intră într-o sală în care sunt toţi, mâinile tuturor «zboară» pe fereastră“, râde Mihăilescu.

Directorul Operei din Braşov ştia că ceva se întâmplă cu Cristi. „Era o transformare vizibilă, dar i-am respectat întotdeauna această discreţie a lui şi nu am deschis subiectul. Ştiam întotdeauna că nu era ciroză şi că s-au făcut speculaţii răutăcioase.“ Felicia Filip adaugă şi ea: „Pentru el, spectacolele au fost întotdeauna ca o injecţie de energie. Îl vedeam înnegurat, tulburat, înainte de concerte, până în clipa în care zicea «Bună seara prieteni!» Iar când ieşea din concert era renăscut, încărcat pozitiv“.

image

Cristi a cântat prima parte din «Baby», iar în momentul în care am intervenit eu, a fost o descătuşare a şapte mii de tineri care m-au primit cu braţele deschise.

image


Felicia Filip
soprană

image

Pentru Cristi spectacolele au fost ca o injecţie de energie. Îl vedeam înnegurat înainte de concerte, până zicea «Bună seara, prieteni!».

image


Felicia Filip
soprană

Eu le prezentam concertele câteodată şi îi prezentam aşa: «Relu cel sfios, Boro cel frumos, Valter cel inimos, Nelu, regele tobelor şi...» toată lumea striga «Cristi! Cristi!».

image


Cristian Mihăilescu
directorul Operei din Braşov

image


Soţii Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip fac parte din „familia Iris“

Mai multe detalii despte Cristi in articolele:

Mâine, Cristi va fi operat a treia oară

Gânduri bune pentru Cristi de la Uriah Heep

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite