SUA: Fecventarea universităţilor a atins cel mai înalt nivel istoric ca urmare a recesiunii economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA: Fecventarea universităţilor a atins cel mai înalt nivel istoric ca urmare a recesiunii economice
SUA: Fecventarea universităţilor a atins cel mai înalt nivel istoric ca urmare a recesiunii economice

Un studiu al Pew Research Center arată că recesiunea economică este stimulul unei frecventări-record a universităţilor americane.

Documentul arată că în octombrie 2008, aproximativ 11,5 milioane de studenţi, adică 40 % dintre tinerii adulţi americani de vârste între 18 şi 24 de ani, urmau cursurile unui colegiu, instituţie universitară, care propune studii între doi şi patru ani.

Atât cifrele, cât şi procentul indică numărul cel mai ridicat de studenţi în colegii din istoria SUA, potrivit acestui studiu alcătuit pe baza datelor disponibile la Biroul recensământului american.

Doar cursurile universitare cele mai scurte, de doi ani, sunt responsabile de această creştere, potrivit Pew Research Center, cu o creştere de 300.000 de studenţi între octombrie 2007 şi octombrie 2008.

Înscrierile în aceste formaţiuni scurte "au fost considerate vreme îndelungată drept contraciclice: ele au tendinţa să crească în timp ce situaţia economiei se agravează", subliniază studiul.

Una dintre explicaţii constă în faptul că taxele pentru înscriere în aceste formaţiuni de doi ani sunt mai abordabile, 6.750 de dolari în medie anual, faţă de 9.800 de dolari anual pentru cursurile de patru ani în instituţii publice de învăţământ şi 21.240 de dolari pentru cursurile de patru ani în institute private.

"Vârful înscrierilor în colegii a corespuns celei mai grave recesiuni care a propulsat rata şomajuluii la nivelul său cel mai ridicat în ultimul sfert de secol şi a avut un impact puternic în special asupra tinerilor adulţi", explică Pew Research Center.

Potrivit statisticilor Departamentului Muncii, doar 46,1 % dintre tinerii de 16-24 de ani ocupau un loc de muncă în SUA în septembrie 2008, adică rata cea mai scăzută de când au început să fie realizate aceste statistici, în 1848, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite