Bucureşti: Fata muncitorului mort în explozie a aflat la faţa locului că tatăl său a decedat (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, pe strada Electronicii din Capitală a izbucnit un incendiu de proporţii. Incendiul s-a produs în Sectorul 2 al Capitalei, din cauza unor scurgeri de gaze dintr-o ţeavă. Traficul din zonă a fost blocat. O persoană a murit, iar alte patru sunt grav rănite. Cei cinci muncitori erau angajaţi ai Distrigaz Bucureşti. (GALERIE FOTO)

CITIŢI ŞI:
Timişoara: Nu s-au găsit vinovaţi pentru explozia în care au murit doi oameni

UPDATE: 18.30 În acest moment o altă echipă Distrigaz încearcă să înlocuiască ţeava de gaze de pe strada Electronicii din sectorul 2. Cel mai probabil, locuitorii din zonă vor avea gaze mâine în jurul orei 12.00. Operaţiunea de schimbare a conductei de gaze poate dura toată noaptea, spun reprezentanţi Distrigaz. O bucată din conducta spartă a fost scoasă la suprafaţă pentru a fi supusă expertizei în urma căreia se va afla dacă a fost vorda despre un accident de muncă.

UPDATE 14.18
Fata muncitorului decedat în urma exploziei nu ştia, în momentul în care a ajuns la locul accidentului, că tatăl său este persoana care a murit. „Distrigaz a dat dovadă de nepăsare totală, iar noi nu am aflat nimic de la ei în legatură cu acest incident. Am aflat totul de la televizor şi am venit să vedem ce s-a întâmplat“ a declarat fata lui, Cristina Dumitru. Aceasta era însoţită de fratele său, Alexandru Dumitru. De asemenea, cei de la Distrigaz nici nu au anunţat familiile de accidentul petrecut în această dimineaţă. Toţi cei implicaţi au aflat de la televizor şi de pe internet despre accident.

image

Reprezentanţii medicinei legale au ajuns la faţa locului în urmă cu 5 minute. Trupul victimei este complet carbonizat, iar în acest moment rămăşiţele sale sunt scoase din groapă.
Un stâlp a luat foc în urma exploziei, iar locatarii din zonă au rămas fără curent electric.
„Gazele au fost oprite. Se va da drumul din nou la gaze în momentul în care va fi rezolvată problema“ a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Distrigaz va plăti pagubele

Pagubele vor fi preluate de către vinovaţi. Oamenii noştri respectau normele de protecţie, iar pe ţeavă nu era gaz. Vom lua toate măsurile pentru a ajuta familiile victimelor.“ a declarat un reprezentant al Distrigaz.

Constantin Dumitru a decedat

Muncitorul care a murit este Constantin Dumitru şi era chiar şeful de echipă, iar martorii susţin că acesta avea între 45 şi 50 de ani.
Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat, în urmă cu câteva minute, că patru din cei şapte muncitori surprinşi de explozia conductei de gaze, din strada Electronicii Bucureşti, au fost deja transportaţi la spital, în prezent fiind făcute săpături pentru găsirea lui Constantin Dumitru, şeful de echipă.

“Cei şapte, muncitori de la Distrigaz, lucrau pentru remedierea unei avarii. Explozia s-a produs în momentul în care toţi cei şapte erau în jurul gropii, patru dintre ei au suferit arsuri pe mâini şi pe faţă, un al cincilea, Constantin Dumitru, în vârstă 54 de ani, nu a fost găsit încă. În prezent, echipele efectuând săpături pentru a-l scoate la suprafaţă”, a declarat Neculai Onţanu.

Nimeni nu a anunţat familiile victimelor


Gazele au fost oprite în zonă
Acesta a precizat că, în zonă, gazele au fost oprite, în momentul de faţă nefiind pericolul producerii unei a doua explozii. “Nu ştim care este cauza exploziei, ştim doar că muncitorul care nu a fost găsit era exact şeful ecipei de intervenţie de la Distrigaz”, a mai spus Neculai Onţanu.
Cei cinci erau muncitori, victime ale exploziei, lucrau la o conductă de gaze. Este posibil să fie existat scurgeri de gaze, focul aprinzându-se în momentul în care gazele au întâlnit o sursă, susţine şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Ştefan Mareş.
Autorităţile fac investigaţii pentru a stabili împrejurările în care s-a produs deflagraţia.

În faţa spitalului de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică  o parte dintre rudele şi cunoştinţele celor patru răniţi în explozie aşteptau o veste de la directorul medical Cristian Niţescu. Verdictul medicului îi bulversează: doi dintre cei patru se află într-o situaţia mai gravă, au fost operaţi şi prezintă arsuri de căi respiratorii superioare, ceea ce înseamnă că viaţa le este în pericol în primele 24-48 de ore de la accident.

Ceilalţi doi sunt în stare mai bună, însă toţi patru au avut arsuri în zona capului, şi a gâtului. Unul a avut în plus şi arsuri la nivelul mâinilor, iar un altul are în plus o arsură la piciorul stâng. Cum medicul nu are voie să dezvăluie presei numele victimelor, familiile lor pot doar să ghicească, după vârstă, care este al lor. Cei doi cu răni grave au 40 şi 43 de ani, ceilalţi doi 27, respectiv 43 de ani.

O femie tremurând, cu mâna la gură întrerupe medicul şi întreabă dacă pe unul dintre cei patru îl cheamă Dumitru. Directorul dă cu deznădeje din cap în semn că nu. Femeia începe să dispere şi îl roagă ca măcar să-o lase să-i vadă pe cei patru, poate este o confuzie. „Acel Dumitru este al meu, iar cei de la Distrigaz nu ne-au zis nimic”, se plânge femeia. Răspunsul este acelaşi: Dumitru nu este acolo iar ceilalţi patru nu au voie să primească vizite.

Deoparte şi ceva mai calmă stă soţia celui mai tânăr dintre supravieţuitorii exploziei. Ştie că e bine, a vorbit cu el la telefon chiar după accident. „Trebuia să mergem la un botez. M-a sunat să-mi zică că nu se mai poate pentru că s-a ars. Apoi a închis şi nici n-a mai răspuns la telefon”, povesteşte Gabriela, soţia lui Andrei Vârlan, de 27 de ani. Acum, din spusele medicului şi-a dat seama că este în afara oricărui pericol şi nu-şi dezlipeşte ochii de la o fereastră a spitalului sperând să-şi vadă soţul făcându-i cu mîna. Dacă nenorocirea cea mare ar fi lovit-o pe ea, ar fi trebuit să-şi crească singură bebeluşul de cinci luni.   

 

UPDATE, 13.13:

În acest moment, pompierii încearcă să scoată victima de sub pământ. „În timpul exploziei a avut loc şi o prăbulire de teren, malul căzând peste muncitori. Este greu să concluzionăm după o primă observaţie dacă este vorba de o eraore umană sau nu. În zonă erau scăpări de gaze şi muncitorii se aflau acolo pentru a remedia problema.“ a declarat directorul coordonator adjunct SSM, din cadrul Inspectoratului Teritorial de muncă al Municipiului Bucureşti, Ştefan Mareş.


UPDATE 12.58:
„Situaţia nu este dramatică. Cu toate acestea, ei vor fi internaţi pentru a le fi curăţate rănile. Victimele au vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.“ a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.

UPDATE 12.45: „S-a auzit o bubuitură şi s-a văzut o flacără mare cât stâlpul. În groapă erau trei persoane, iar două dintre ele au reuşit să iasă, însă cu flăcări pe ele“ a spus un muncitor din zonă.

„Gazele erau închise de două zile, deci nu ştiu cum de s-a întâmplat tragedia. Încă de ieri mirosea puternic a gaze în zonă, dar se pare că nu s-au luat măsuri“ a spus Marin, un locuitor din zona în care a avut loc explozia.

Se fac eforturi pentru scoaterea victimei
În acest moment, victima este scoasă din groapa în care lucrau muncitorii la ţeava de gaze. Martorii evenimentului spun că, la un moment dat, flăcările se ridicau la aproximativ şase metri înălţime. Poliţiştii au declarat că exista riscul producerii unei catastrofe, pentru că în zonă sunt foarte mutle case.

„Nu s-a auzit nici un zgomot. Am ieşit când am auzit ambulanţa, pentru că nu ştiam ce s-a întâmplat“ a spus un locuitor din zonă.

Cei patru răniţi prezintă arsuri la nivelul feţei şi membrelor şi sunt la Spitalul de Arşi din Bucureşti.“  a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.



Pompierii au reuşit să stingă incendiul
Pompierii se chinuie să scoată apa din şanţul în care se efectuau lucrările. Directorul Poliţiei Comunitare din Sectorul 2, Dumitru Soare, a declarat pentru "Adevărul de Seară" că locuitorii au reclamat încă de ieri mirosul de gaze care persista puternic în zona din spatele gării Obor.

Incendiul a fost stins, cei doi răniţi se află în ambulanţă. Incendiul s-a produs în Sectorul 2 al Capitalei, din cauza unor scurgeri de gaze dintr-o ţeavă. Traficul din zonă a fost blocat.



„Se lucra la o conductă de gaze. Nu ştim exact cum a pornit incendiul, însă un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi. Încercăm să aflăm câţi muncitori erau în zonă la momentul producerii exploziei“ a declarat Dumitru Soare, directorul Poliţiei Comunitare Sector 2.

La această oră, cei patru muncitori răniţi se află în ambulanţă, în drum spre spital.

„Pe strada Electronicii a izbucnit un incendiu, în urma căruia a murit o persoană, iar alte 2 persoane sunt grav rănite“ a declarat purtătorul de cuvând al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Dacă aveţi informaţii despre zone din Bucureşti în care simţiţi miros de gaz sau chiar aveţi cunoştinţă despre scurgeri de gaze puteţi să comentaţi!


REALITATEA.NET - O persoană a murit după ce o ţeavă de gaze a sărit în aer, în Capitală. VEZI IMAGINI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite