Farmaciile veterinare sunt luate cu asalt de ţărani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele antiparazitare pentru păsări şi animale sunt la mare căutare

Bolile parazitare în rândul păsărilor de curte şi-au făcut apariţia în gospodăriile gorjenilor. De teamă să nu rămână fără găini, ţăranii s-au grăbit să ajungă astăzi în farmacii să cumpere medicamente. „Am scos foarte mulţi pui de raţă şi boboci de gâscă anul ăsta. Nu ştiu ce se întâmplă, am avut 20 de pui de raţă şi jumătate i-am găsit morţi. Am luat de la farmacie nişte pastile antiparazitare“, spune Ana Juveloiu, de 65 de ani, din comuna Arcani.
Bătrânii se tem de o eventuală apariţie a gripei aviare. „Zilele trecute mi-au murit mulţi pui de găină. Acum am mai rămas cu câţiva. Anii trecuţi aveam bătătura plină de păsări, dar acum nu ştiu ce să cred. O fi ceva în atmosferă. Doamne fereşte să fie vorba de gripa aviară că am auzit pe la televizor că e gravă“, a precizat Rotinia Murgea, de 78 de ani, din Leleşti.

Chiar dacă e criză, vânzările cresc

Aceasta este perioada de vârf a vânzărilor la produsele antiparazitare. Farmacia de lângă Piaţa Centrală din Târgu-Jiu a fost astăzi aglomerată. „Am înregistrat vânzări record la pastilele antiparazitare pentru păsări şi hrană pentru animale. În perioada de primăvară, puii de păsări sunt mai sensibili şi se îmbolnăvesc mai uşor. Chiar dacă e criză, omul nu se mai uită la bani, la noi vânzările cresc în continuu. De teamă să nu se îmbolnăvească toţi puii, oamenii vin să cumpere medicamente. În general, interesul pentru animale a crescut, multe persoane vin să cumpere hrană pentru animalele de companie“, a declarat Elena Şega, patronul farmaciei veterinare.
Atunci când vine vorba să cheltuiască pentru animale sau păsări, ţăranii nu ezită. Pentru un bătrân din Arcani furajele pentru păsări şi porci costă zilnic 62 de lei. „Trebuie să îngrijesc animalele că nu am încotro. Sunt scumpe furajele, dar am multe păsări şi porci la curte“, spune Ion Vodislav, de 62 de ani, din Scoarţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite