Fără taxă de weekend în parcările Capitalei- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de azi scrie despre românii care ies mai repede din şomaj, 280 de persoane care cer autorităţilor române să deschidă un studio teritorial al TVR la Chişinău sau despre absolvenţii de la Academie care dau licenţa. Printre alte subiecte, şoferii nu vor mai fi nevoiţi să achite vreo taxă pentru locurile de parcare ale Primăriei Capitalei la sfârşitul săptămânii, iar bacul este blocat de concediul fără plată al

Românii ies mai repede din şomaj. Un angajat rămas fără loc de muncă în România rămâne, în medie, 9,7 luni în şomaj până să-şi găsească un nou job. Aşa arată un raport al Comisiei Europene, publicat ieri, care plasează ţara noastră pe locul opt în Uniunea Europeană (unde media a fost de 11,9 luni, în perioada 2005-2008), din acest punct de vedere. Cercetarea mai arată că, printre ţările cu o durată medie foarte mare a şomajului, se numără Ungaria, cu 13,9 luni, Slovacia, cu 12,2 luni, şi Germania, cu 12,1 luni, scrie Evenimentul Zilei.

Circa 280 de persoane cer autorităţilor române să deschidă un studio teritorial al TVR la Chişinău
. Circa 280 de persoane solicită Televiziunii Române, Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României, printr-o petiţie, să deschidă un studio teritorial al TVR la Chişinău, pentru "o informare obiectivă asupra realităţilor şi schimbărilor prin care trece această străveche provincie românească". În petiţie se mai spune că populaţia din Republica Moldova este de etnie română, iar un număr de peste 500.000 de persoane deţin în prezent cetăţenia română, scrie Gândul.

Absolvenţii de la Academie dau licenţa. Studenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" promoţia 2008-2009 au început de ieri susţinerea examenului de licenţă amânat în iulie, din cauza lipsei fondurilor. Proba scrisă a examenului de licenţă va fi susţinută joi, 26 noiembrie, iar rezultatele vor fi afişate vineri, 27 noiembrie. Eventualele contestaţii pot fi depuse vineri, în aceeaşi zi urmând să fie afişate rezultatele finale. Sâmbătă, 28 noiembrie, studenţii Facultăţii de Poliţie vor susţine lucrarea de licenţă. Festivitatea de absolvire şi repartizarea absolvenţilor vor avea loc duminică, 29 noiembrie, scrie Jurnalul Naţional.

Fără taxă de weekend în parcările Capitalei. Şoferii nu vor mai fi nevoiţi să achite vreo taxă pentru locurile de parcare ale Primăriei Capitalei - majoritatea aflate în zona centrală a oraşului - la sfârşit de săptămână. Asta, întrucât Administraţia Străzilor nu mai are bani să plătească „taxatorii” sâmbăta şi duminica. „Odată cu punerea în aplicare a legii care interzice cumulul de ore suplimentare, nu mai putem trimite oamenii la lucru în weekend, aşa că nu mai încasăm sâmbăta şi duminica”, a explicat directorul Administraţiei, Alina Roman, scrie Evenimentul Zilei.

Bacul, blocat de concediul fără plată al profesorilor
. Elevii se vor putea înscrie fie înainte de vacanţa de iarnă, fie în perioada 14-18 decembrie, stabilită iniţial de Ministerul Educaţiei. Cei care vor dori să se înscrie în perioada de concediu fără plată a profesorilor vor obliga şi diriginţii să vină la şcoală. Când a stabilit zilele libere fără plată a cadrelor didactice, Ministerul Educaţiei nu a sesizat că acestea coincid cu perioada înscrierilor la bacalaureat, scrie Cotidianul.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite