Fără psiholog în celula asistentei de la Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenta Florentina Cîrstea, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, va rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a repins, ieri, contestaţia sa.

Avocatul asistentei a solicitat prezenţa unui psiholog la locul de detenţie pentru a o trata pe Florentina Cîrstea de depresie, însă cererea a fost respinsă de instanţă. În urma sfatului dat de avocat, asistenta nu a făcut nicio declaraţie din boxa arestaţilor.

Bătrân şi bolnav, Dima a scăpat de arest

Tot ieri, Judecătoria sectorului 6 a făcut public şi motivul pentru care a respins cererea procurorilor de arestare a şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima (68 de ani), acuzat de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Starea de sănătate, vârsta, lipsa antecedentelor penale şi atitudinea cooperantă cu anchetatorii l-au scăpat pe Vasile Dima de arest. „Neglijenţa în serviciu a fost făcută din culpă, şi nu din intenţie directă", mai explică magistraţii.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc la 16 august la Maternitatea Giuleşti. În prezent, starea nou-născuţilor supravieţuitori este nemodificată. Unul dintre bebeluşi este în stare critică, afectat de leziuni severe respiratorii şi arsuri majore, dependent de suportul ventilator. Toţi micuţii primesc tratament complex şi sunt supravegheaţi de medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu".

„Faptul că au trecut 14 zile de când aceşti bebeluşi se luptă pentru viaţa lor ne dă speranţă că lucrurile pot merge în direcţia bună", a declarat dr. Raluca Bulea, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite