Fără permis şi beat la volan a omorât un om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără permis şi beat la volan a omorât un om
Fără permis şi beat la volan a omorât un om

Un bărbat de 39 de ani a murit, în această dimineaţă, iar fiul acestuia este în stare gravă la spital. Şoferul vinovat de accident a fugit pe jos de la locul accidentului, însă a fost prins de poliţiştii maramureşeni după doar trei ore.

O tragedie a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 5.00, la ieşirea din localitatea Săcălăşeni. Un bărbat de 39 de ani a urcat pentru ultima dată la volanul maşinii sale Dacia şi a pornit spre locul de muncă, în Baia Mare. Gheorghe Augustin Petre, de 39 de ani şi fiul acestuia, Gheorghe Andrei Petre, de 18 ani, din Culcea, au pornit spre Baia Mare pentru a ajunge la serviciu. În localitatea Săcălăşeni, maşina lor a fost lovită în plin de Florin Daniel Chifa, de 23 de ani, din Coruia.
Acesta s-a urcat la volanul unei maşini marca Mercedes, fără să deţină permis de conducere, băut, şi a intrat frontal în Dacia care circula regulamentar. Impactul a fost violent, autoturismul Dacia fiind distrus în proporţie de 80%. Două maşini ale Ambulanţei, precum şi un echipaj de descarcerare au intervenit pentru salvarea celor doi, însă, din păcate, pentru şoferul din Dacie nu s-a mai putut face nimic. Fiul său a scăpat cu viaţă şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare, unde a fost deja operat, dar medicii sunt rezervaţi referitor la şansele lui de supravieţuire.

A fugit pe jos de la locul faptei

Speriat de ceea ce a făcut, tânărul teribilist de 23 de ani a fugit pe jos de la locul accidentului. „Facem demersurile pentru reţinerea lui, iar din primele cercetări făcute cu etilotestul rezultă că avea o concentraţie de 0,32 de miligrame alcool pur în aerul expirat”, a declarat Gheorghe Bot, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş.
„În maşina acestuia, pe bancheta din spate, a fost găsită o sticlă de coniac aproape goală”, a continuat Ghoerghe Bot. Aceasta mai arată că autorul a fost prins de către oamenii legii, după trei ore de la producerea evenimentului, la domiciliu. „A durat mai mult până când am identificat posesorul autoturismului Mercedes, deoarece în ultima perioada acesta şi-a schimbat proprietarii în mai multe rânduri”, a menţionat Bot.

Trebuia să-i serbeze ziua fiicei

Vecinii lui Gheorghe Augustin Petre spun că acesta ar fi trebuit să sărbătorească astăzi aniversarea fiicei sale, iar soţia lui făcea pregătiri pentru petrecerea programată.
„Am fost şocat când am auzit ce s-a întâmplat. În localitatea noastră nu a mai avut loc un accident atât de grav”, spune Emilian Pop, primarul comunei Săcălăşeni. Pentru fapta săvârşită, Florin Daniel Chifa se va alege cu dosar penal şi riscă să stea după gratii minimum cinci ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite