Fanteziile Moşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile moldovenii au vândut deopotrivă jucării, papuci de casă şi produse extravagante. În mare vogă anul acesta sunt trandafirii naturali placaţi cu aur de 24 de karate. Preţul pentru un asemenea cadou porneşte de la 250 lei.

Pe spatele fiecărei bijuterii se pot observa nervurile din petalele de trandafir. Acestea sunt învelite într-un strat protector, care îi oferă florii un aspect de porţelan.

Preţurile pleacă de la 250 lei pentru o bijuterie şi pot ajunge până la 780 lei pentru un set complet. „Cele mai multe comenzi de până acum le-am primit pentru inelele cu trandafiri”, a spus Adriana Vieriu, administratorul magazinului „Be Precious” din Iaşi.

Moşu’ farsor

Băcăuanii, pe de altă parte, îşi fac cadouri mult mai „fierbinţi”. Sex-shop-urile merg foarte bine înaintea Crăciunului. Cele mai solicitate sunt produsele pentru amuzament: cătuşe, bikini comestibili, scrumiere şi dopuri de cadă cu forme falice, dar şi bureţei şi răţuşte care-şi fac trupul să vibreze în cadă.

„Le cumpără de obicei prietenilor, de amuzament. La jucării şi preţurile sunt mai mici, între 20 şi 40 lei, aşa că şi le permit“, ne-a spus Ciprian Popa, proprietarul unui astfel de magazin.

La Suceava se vând dinozauri

Sucevenii pun mare preţ pe haine în această perioadă. Se vând foarte bine gecile, căciulile şi cizmele. Sunt la mare căutare şi electronicele, îndeosebi ondulatoarele de păr şi laptopurile.

Între jucării, cel mai căutat este super-dinozaurul Pleo, un roboţel care reacţionează la mângâieri şi se gudură ca un căţeluş. În ciuda preţului de 1.290 lei, simpatica reptilă înregistrează vânzări record.

Pe de altă parte, botoşănenii se pregătesc pentru un Crăciun auster. Marile magazine se plâng că nu prea au clienţi în această perioadă, în schimb bazarul geme de lume.

„Am observat că oamenii preferă lucruri nu prea scumpe, dar practice.  Astăzi şi ieri am avut vânzări multe la pijamale şi papuci de casă” spune Ioan Stanciu, comerciant.

Iepuri pentru vânătorii vrânceni

De Crăciun, Direcţia Silvică Vrancea le garantează vânătorilor un iepure de căciulă. „Vom organiza partide de vânătoare. Cu acest prilej  vânătorii, indiferent dacă vor prinde sau nu ceva, vor pri-mi drept bonus un iepure”, a spus inspectorul Mironel Mihăilă, de la Direcţia Silvică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite