Falsificatorii de bani din Vest, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astfel, Vasile M. din Arad şi F. Dumitru, din Iaşi, adică falsificatorul şi persoana care ridica banii şi îi plasa către ceilalţi intermediari, au fost arestaţi, joi, pentru 29 de zile, pentru constituirea unui grup de criminalitate organizată, înşelăciune şi fals de monedă.

La primul flagrant, au fost identificaţi zece plasatori, printre care doi minori. „Poliţiştii au organizat mai multe descinderi şi o percheziţie domiciliară, în urma cărora a fost depistată şi persoana care fabrica aceste bancnote”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Arad.

La domiciliul „fabricantului” a fost găsită şi tehnica de calcul formată din scaner, imprimantă laser color, medii de stocare a datelor, PC, laptop, HD-uri portabile, stick-uri.

Acţionau piramidal

Gruparea avea o structură piramidală compusă din falsificator, intermediar unic, intermediari şi plasatori finali. Membrii reţelei plasau bancnotele de 100 de lei, în special în mediul rural, dar şi în oraşe, în localuri şi baruri, precum şi magazine, prin cumpărarea unor produse a căror valoare nu a depăşit 5 - 10 lei per bancnotă falsă schimbată, de regulă tigări şi dulciuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite