Falsificatorii îşi testau cardurile în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsificatorii îşi testau cardurile în Bucureşti
Falsificatorii îşi testau cardurile în Bucureşti

Infractorii îşi reglau pe bancomatele din Capitală aparatura de furat informaţii de pe carduri pe care o foloseau apoi în Occident. Cei 14 bucureşteni şi şapte timişoreni sunt acuzaţi de procurori că au furat 2,3 milioane de euro din bancomate din Olanda, Germania, Franţa, Luxemburg şi Italia.

CITEŞTE ŞI:

Trădătorul din reţeaua falsificatorilor de carduri de 2,3 milioane de euro

Fasificatorii de carduri se aprovizionau cu aparatură high-tech de zeci de mii de euro din Capitală

Falsificatorii de carduri de 2,3 milioane de euro filaţi de SRI în timp ce furau bani din bancomate

Capii reţelei de 2,3 milioane de euro „Carduri clonate” sunt în vacanţă în Italia



Dintre cei 14 bucureşteni care fac parte din gruparea cercetată de procurorii criminalişti timişoreni, doar liderul acesteia, Constantin Linostin (32 de ani), nu a fost arestat la 9 septembrie, el aflându-se în vacanţă în Italia.

Ei sunt acuzaţi că îşi confecţionau singuri aparatură de citit carduri, apoi o plasau cititoarele pe bancomate din tările din Vest, alături de un grup de şapte timişoreni, care au fost şi ei arestaţi.

Potricit anchetatorilor, bucureşteanul Silviu Ştefan (34 de ani) este acuzat că a confecţionat singur zeci de cititoare de carduri pe care le testa pe bancomatele din Capitală, pentru a le regla pentru aparatele din străinătate.

„Foloseau blankuri, adică carduri albe, pe care treceau datele occidentarilor. Erau practic dubluri ale cardurilor originale“, a spus Mircea Andreş, procurorul şef al Serviciului Teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitare Organizată.

Cardurile, transportate într-un Ford

Datele furate de pe cardurile occidentalilor erau falsificate chiar în locuinţa lui Silviu Ştefan, iar cititoarele de carduri erau astfel reglate ca să funcţioneze cu precizie pe bancomatele din Franţa, Italia şi Germania.

Sutele de carduri falsificate erau transportate înapoi în Occident, sub scaunul şoferului, într-un Ford Fiesta, iar apoi membrii reţelei din Bucureşti, care acţionau alături de trupa din Timişoara, scoteau sute de mii de euro din bancomatele occidentale.

Gruparea fost prinsă pentru că atât cei şapte timişoreni, cât şi cei 13 bucureşteni au început să scoată bani de pe carduri şi de pe bancomatele din Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Botoşani şi Timişoara. Unii dintre ei au fost filmaţi de camerere de supraveghere ale bancomatelor, iar alţii au fost urmăriţi de ofiţeri ai SRI.

Nu au fost prinşi, alături de Constantin Linostin, nici cei trei lideri ai trupei din Timişoara, care se aflau şi ei în vacanţă în Italia în momentul în care, săptămâna trecută, a avut loc acţiunea de capturare a infractorilor.

Şantaj între reţele

Potrivit procurorilor, gruparea bucureşteană şantaja uneori reţeaua timişoreană, căreia îi vindea  cititoarele de carduri, cu preţuri cuprinse între 5.000 şi 13.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite