Falsificatori iertaţi de şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 50 de profesori suceveni, care în 2006 au promovat zeci de elevi, deşi aceştia se aflau la muncă în străinătate, au scăpat fără sancţiuni pe linie de serviciu. Deşi anchetatorii au

Aproape 50 de profesori suceveni, care în 2006 au promovat zeci de elevi, deşi aceştia se aflau la muncă în străinătate, au scăpat fără sancţiuni pe linie de serviciu. Deşi anchetatorii au finalizat lunile trecute ancheta începută în 2007, şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava nu au luat până acum nicio măsură împotriva dascălilor găsiţi vinovaţi de fals în acte oficiale.

„Lista ruşinii” cuprinde 18 profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi 25 de dascăli de la Grupul Şcolar Cajvana. Pe motiv că nu prezintă pericol social, anchetatorii nu au dispus trimiterea dascălilor în judecată, dar i-au obligat la plata unor amenzi administrative, cuprinse între 700 şi 1.000 de lei.

„Nu am fost informaţi în scris de organele de anchetă despre o soluţie finală. În aceste condiţii, nu avem ce măsuri să luăm”, s-a justificat Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava. Anchetatorii susţin însă contrariul.

„Am făcut informări scrise către Inspectorat, atât la începerea urmării penale, cât şi la finalizarea dosarului”, a declarat Viorel Damu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. 

image

Nu am fost informaţi în scris de organele de anchetă despre o soluţie finală. În aceste condiţii, nu avem ce măsuri să luăm

image


Laura Hacman
purtătorul de cuvânt
al IȘJ Suceava

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite