Falsificatori de carduri arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Mehedinţi a emis, ieri, mandate de arestare de 29 de zile pe numele a doi tineri care au fost prinşi în flagrant, în timp ce sustrăgeau sume mari de bani din bancomate, cu 

Tribunalul Mehedinţi a emis, ieri, mandate de arestare de 29 de zile pe numele a doi tineri care au fost prinşi în flagrant, în timp ce sustrăgeau sume mari de bani din bancomate, cu  ajutorul unor carduri bancare clonate.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni i-a prins pe tineri exact în momentul în care scoteau bani dintr-un bancomat al Băncii Raiffeisen de pe raza municipiului Orşova. Au fost găsiţi asupra lor peste 30.000 de lei şi 59 de cărţi de credit clonate plus şase liste conţinând 70 de coduri PIN.

Din cercetările poliţiştilor de frontieră mehedinţeni rezultă că Mihai Goia, zis şi “Limbă”, şi Viorel Prunaru, zis şi “Picolino”, în vârstă de 28 şi respectiv 32 de ani, ambii din Drobeta Turnu-Severin, fac parte dintr-un grup infracţional organizat, care se ocupă cu furtul de date electronice cu ajutorul unor microtelecamere şi aparate de copiat carduri, copierea şi transferarea datelor electronice cu ajutorul unor programe de calculator pe alţi suporţi electronici clonaţi (blankuri).

Ei se deplasau frecvent în Franţa, Belgia şi Italia, unde luau legătura cu membrii unor grupări infracţionale care se ocupă  cu falsificarea şi distribuţia instrumentelor de plată electronice, procurând de la aceştia cărţi de credit clonate şi codurile PIN aferente.

„La percheziţiile domiciliare s-au mai descoperit alte 177 cărţi de credit clonate, inscripţionate şi neinscripţionate, suma de 3000 lei, înscrisuri conţinând depuneri de sume de bani la diferite bănci şi alte liste conţinând coduri PIN. Cei doi tineri sunt arestaţi preventiv şi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 12 ani”, a declarat comisarul-şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite