Făina gratis stă de două luni în depozit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Făina gratis stă de două luni în depozit!
Făina gratis stă de două luni în depozit!

În plină criză, săracii din Bistriţa lasă 17 tone de făină în centrele de distribuţie ale autorităţilor. Pentru că bistriţenii au uitat să vină după făina gratuită, autorităţile se tem că nu vor avea spaţiu să depoziteze zahărul.

Mult-aşteptatele ajutoare alimentare, distribuite prin Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAPD), adică cele 14 kilograme de făină şi alte patru de zahăr îi cam lasă reci pe bistriţeni. Dacă, în primele zile de distribuire, lumea se călca pe picioare ca să pună mâna pe kilogramele de făină, de aproape două luni, în jur de 18 tone de făină stau la conservare în depozit.
 
În jur de 1.270 de beneficiari din totalul de 6.200 din Bistriţa şi din cartierele aparţinătoare nu au mai venit să îşi revendice acest ajutor social. În timp ce reprezentanţii Primăriei Bistriţa dau asigurări că bistriţenii sunt mai mult decât informaţi, cei care se ocupă efectiv de derularea PEAPD în judeţ spun că Bistriţa este singurul loc în care au apărut probleme.

Informare în şcoli, magazine şi străzi

Potrivit directorului Direcţiei de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistriţa, Dragoş Iacob, oamenii au fost informaţi despre distribuirea ajutoarelor. „I-am anunţat la toate centrele noastre. Am afişat anunţuri în magazine şi şcoli. Am anunţat media. Am făcut tot ce a depins de noi“, spune Iacob. Acesta adaugă că , în unele cazuri, s-a dispus chiar livrarea la domiciliu a kilogramelor de făină, pentru câţiva beneficiari din cartierul Slătiniţa.

Reprezentantul primăriei crede că, dacă făina nu va fi distribuită, vor exista probleme la depozitare a zahărului. „Oamenii ar trebui să vină după făină, pentru că altfel nu o să avem unde aduce zahărul“, este de părere Iacob. În timp ce în depozitul de pe bulevardul Independenţei tone de făină stau neatinse, în restul judeţului a început să se împartă, încă din ultima săptămână a lunii octombrie, zahărul pentru beneficiarii PEAPD.

„În judeţ nu au fost probleme cu făina, din contră. Acum, am primit deja 63 de tone de zahăr, din totalul de 178“, spune Lazăr Raţiu, responsabil cu derularea programului social. Zahărul a ajuns în mai multe zone ale judeţului, fiind distribuit în aproape jumătate din comune. Raţiu mai spune că, la Bistriţa, zahărul va ajunge după 10 noiembrie.

Beneficiari

În Bistriţa, aproximativ 6.200 de persoane beneficiază de câte 14 kilograme de făină şi alte patru de zahăr, gratuite. Din categoriile de beneficiari fac parte şomerii, persoanele cu handicap, cele care primesc un ajutor social, dar şi  pensionarii cu venituri până la 400 de lei. Listele nominale ale celor care primesc aceste ajutoare sunt afişate la sediul de distribuţie a alimentelor, de pe Bulevardul Independenţiei, vizavi de Şcoala Specială „Sfânta Ana“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite