Din toamnă, facultăţile renunţă la unele programe de studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe facultăţi vor renunţa la unele cursuri de la toamnă. Majoritatea programelor de studii care se închid sunt la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă şi la distanţă.

La specializările desfiinţate nu se mai pot face înscrieri în anul I, iar cei care sunt deja studenţi vor fi nevoiţi să susţină examenul de licenţă la o facultate acreditată.Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti va renunţă la programul de studiu Comunicare şi Relaţii Publice, forma de învăţământ la distanţă.

O altă instituţie care renunţă la programe de studii este Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Facultatea renunţă la specializarea Moaşe, iar Facultatea de Medicină Dentară renunţă la cursurile de Asistenţă Dentară.

Şi universităţile particulare taie din programele de studii. Spre exemplu, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir renunţă la cursurile de Geografie, predate la Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu în timp ce Facultatea de Finanţe Bănci şi Contabilitate din Braşov renunţă la Contabilitate şi informatică de gestiune.

Lista continuă cu alte 18 universităţi din toată ţara. În total, 70 de programe de studii vor fi lichidate odată cu venirea toamnei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite