Facilităţile de la Guvern duc lipsă de norme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri au primit cu bucurie, dar şi cu scepticism veştile de la Guvern privind facilităţile promise pentru firme.

În ultima şedinţă, Executivul a decis ca sistemul de garantare a creditelor aplicat de Guvern în Programul „Prima Casă“ să se extindă şi în alte domenii, precum agricultura şi administraţiile locale.

În plus, firmele care au acumulat datorii restante către stat şi care nu au mai respectat după 30 septembrie 2008 calendarul de plată din cauza crizei economice, dar anterior au achitat la timp obligaţiile, vor beneficia de amânarea la plată pe 6 luni a obligaţiilor încă neachitate, au mai anunţat oficialii de la Palatul Victoria. O altă facilitate ar fi aceea că toate datoriile restante ale statului faţă de companii, sub forma rambursărilor de TVA, vor fi achitate în maximum 45 de zile.

„Toate aceste măsuri se vor putea aplica dacă vor fi dublate în scurt timp de proceduri şi norme, altfel rămân pe hârtie“, ne-a declarat Cristian Pârvan, secretar general a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

El reaminteşte că au mai existat astfel de anunţuri cu tot felul de facilităţi, însă respectivele măsuri nu au fost urmate şi de normele necesare aplicării. Sau, în cel mai bun caz, normele au apărut cu 5-6 luni mai târziu. „După un asemenea anunţ, normele trebuie să apară la 24 de ore sau în cel mult două-trei zile, altfel nu vom şti niciodată când se aplică facilităţile promise“, conchide Cristian Pârvan.

45 este maximum de zile în care statul va rambursa cota de TVA pe care o datorează firmelor, a promis premierul Emil Boc

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite