Fabrica de numere false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de numere false
Fabrica de numere false

Ieri-dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat 15 percheziţii la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor din Constanţa şi la domiciliile unor suspecţi.

Programul cu publicul a fost suspendat din cauza verificărilor efectuate de procurori.

Autorităţile au acţionat în urma unor sesizări prin care li se aducea la cunoştinţă că mai multe maşini din oraş au acelaşi număr de înmatriculare. Procurorii au verificat arhiva dosarelor din anul 2007 şi au stabilit un grup de suspecţi.

Grupul infracţional este alcătuit din 14 civili şi un poliţist. Persoanele cercetate ar fi falsificat documentele şi plăcuţele de înmatriculare a mai multor autovehicule. Acest lucru a permis înscrierea în circulaţie şi vânzarea unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile de înscriere şi omologare ale Registrului Auto Român (RAR).

Plăcuţe clonate

În Constanţa există două firme care se ocupă de fabricarea plăcuţelor de înmatriculare, iar clonarea numerelor s-a realizat doar la una dintre acestea. Anchetatorii spun că este vorba de peste 100 de autoturisme înmatriculate cu numere falsificate.
Şeful serviciului de înmatriculări, Romeo Tecău, spune că angajaţii săi nu sunt implicaţi.

„Niciunul dintre lucrătorii serviciului nu face obiectul verificărilor. Este o acţiune care vizează activitatea unei alte structuri“, a declarat Tecău. Procurorii cred că este vorba despre o reţea cu mai multe ramificaţii şi vor continua cercetările pentru a indentifica fiecare membru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite