Fabrică de elicoptere la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă româno-italiană va deschide o hală de producţie în municipiul Vaslui, pentru fabricarea de elicoptere de agrement. Potrivit reprezentanţilor firmei, elicopterele vor funcţiona cu

O firmă româno-italiană va deschide o hală de producţie în municipiul Vaslui, pentru fabricarea de elicoptere de agrement.
Potrivit reprezentanţilor firmei, elicopterele vor funcţiona cu benzină. "Sunt modele revoluţionare, care consumă doar 15 litri de benzină pe oră. Ele pot fi folosite de către poliţiştii de frontieră, dar şi pentru agrement, fiind uşor de manevrat", a declarat Francesco Garganese, unul dintre asociaţii firmei româno-italiene. Prototipul aparatului de zbor care va fi fabricat la Vaslui a fost prezentat la mitingul aerian ROIAS 2006, desfăşurat, la finele săptămânii trecute, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde s-a bucurat de un real succes, încheindu-se deja două precontracte pentru achiziţia unui astfel de elicopter. Reprezentanţii firmei sunt în căutarea unei hale dezafectate, unde să poată deschide o linie de producţie. "Sperăm să avem sprijinul autorităţilor pentru a pune în practică investiţia la Vaslui", a declarat Liliana Stronciu, reprezentantul părţii române. Un aparat va costa aproximativ 100.000 de euro şi va apărea pe piaţă în două variante, cel mai probabil în luna noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite