"Fabrică" de bani falşi în Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Oneşti a falsificat mai multe bancnote, pe care le-a pus în circulaţie în diferite zone ale ţării. Costică S., în vârstă de 44 de ani, le-a dat mult de muncă poliţiştilor

Un bărbat din Oneşti a falsificat mai multe bancnote, pe care le-a pus în circulaţie în diferite zone ale ţării. Costică S., în vârstă de 44 de ani, le-a dat mult de muncă poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Bacău.
Bancnotele contrafăcute, de 500.000, 100.000 şi 1.000.000, au intrat pe piaţă din luna decembrie 2005, iar primele falsuri au fost depistate în municipiul Oneşti. După câteva luni de investigaţii, falsificatorul a fost prins. În apartamentul său, anchetatorii au descoperit un adevărat "laborator" de confecţionat bani falşi, de la imprimantă ultraperformantă până la menghină şi alte scule. Oneşteanul avea în lucru 36 bancnote false aflate în diferite stagii de finalizare. Bărbatul a început să falsifice bancnote în noiembrie 2005, însă nu era începător. El mai fusese condamnat în 1996 pentru falsificare de bani. După ce a utilizat banii falşi în Oneşti, a început să îi împrăştie şi în alte localităţi din ţară, de regulă în locuri aglomerate: pieţe, târguri sau magazine. La început a avut şi câţiva complici, însă neînţelegerile apărute l-au determinat să renunţe la ei, cu excepţia unuia singur, un bărbat de 23 de ani, tot din Oneşti. Acesta avea misiunea de a plasa banii pe piaţă. Costică S. a pus în circulaţie mai mult de 100 de bancnote contrafăcute, care vor fi retrase din circulaţie pe măsură ce vor fi găsite de poliţişti. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi falsificatori riscă 3 până la 12 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite