FOTO Preşedintele Băsescu, de vorbă cu Medvedev la fotografia de grup de la Seul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a stat lângă Dmitri Medvedev, preşedintele rus, la fotografia de familie din cadrul Summitului pentru Securitate Nucleară care se desfăşoară în perioada 26-27 martie la Seul, în capitala Coreei de Sud. Cei doi oficiali au schimbat şi câteva vorbe înainte de fotografie, cu zâmbetul pe buze, însă nu se ştie ce anume au discutat.

Preşedintele Traian Băsescu urmează să aibă o întâlnire bilaterală în această dimineaţă cu vicepremierul Israelului, Dan Meridor.

România participă la Summitul pentru Securitate Nucleară cu o delegaţie condusă de şeful statului, Traian Băsescu, din care mai fac parte consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu şi Borbala Vajda - preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Cea de-a doua ediţie a summitului de securitate nucleară care vizează coordonarea politicilor naţionale pentru combaterea terorismului nuclear şi reuneşte în aceste zile peste 50 de şefi de stat şi organizaţii internaţionale. La eveniment sunt prezenţi inclusiv preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi cel al Chinei, Hu Jintao.



Liderii mondiali discută în cadrul acestei reuniuni despre măsuri comune pentru a combate ameninţarea reprezentată de terorismul nuclear, despre protejarea materialelor nucleare şi despre prevenirea traficului ilicit de materiale nucleare.

image
Base Seul

Securitatea nucleară vizează o serie de măsuri preventive pentru eliminarea riscului privind ameninţările interne şi externe, directe sau indirecte, legate de materiale nucleare şi substanţe radioactive. În cazul ameninţării iminente, se au în vedere contramăsuri pentru a detecta, întârzia şi preveni aceste acte ilegale, dar şi măsuri administrative şi tehnice pentru a minimiza daunele cauzate de accidente.

Base Seul
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite