UPDATE Albumul ''Michelangelo. Viaţa şi opera'', astăzi gratuit cu ziarul ''Adevărul'' FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Albumul ''Michelangelo. Viaţa şi opera'', astăzi gratuit cu ziarul ''Adevărul'' FOTOGALERIE
UPDATE Albumul ''Michelangelo. Viaţa şi opera'', astăzi gratuit cu ziarul ''Adevărul'' FOTOGALERIE

Albumul „Michelangelo. Viaţa şi opera“ este difuzat astăzi, gratuit, împreună cu „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“. Ca toţi marii artişti ai Renaşterii, Michelangelo Bounarroti a creat capodopere în toate artele: pictură, sculptură, arhitectură, poezie.

UPDATE Albumul s-a dat ca pâinea caldă în toată ţara

BUCUREŞTI În Capitală, la ora 6.30, vânzătorii ambulanţi mai aveau doar câteva ziare „Adevărul“ cu albumul „Michelangelo“, iar la chioşcuri, după ora 8.30 vânzătorii se plângeau că sunt asaltaţi de clienţi, supăraţi că nu mai găsesc cartea. „Trebuia să primesc 300 de cărţi, pentru a-i satisface pe oameni, dar n-am avut decât 90“, a spus Tanţa, o vânzătoare de la un chioşc din Pipera, completată de alta: „Eu ce să mai zic? Am avut doar 20 de cărţi pe care le-am dat în 20 de minute. Minutul şi cartea”.

TIMIŞOARA Colecţia „Pictori de geniu”, lansată astăzi de publicaţia Adevărul, s-a dat ca pâinea caldă la Timişoara încă de la prima oră a dimineţii. „Am dat deja patru ziare cu album şi am deschis doar de jumătate de oră. Sunt suficiente pentru toată lumea pentru că am comandat 280 de exemplare”, a spus Maria Pârvu, vânzătoare la chioşc.

Timişorenii, cu ochii încă lipiţi de somn, au venit la chioşc pentru a nu rata primul număr din colecţia de albume care descriu viaţa şi opera celor mai importanţi pictori din lume. „Am cumpărat mai multe pentru că iau şi pentru colegi. Eu una o să încerc să îmi cumpăr toată colecţia să îmi completez biblioteca” , a spus Geanina Popescu, 34 de ani. În nici un sfert de oră, s-au vândut mai bine de 15 exemplare la un singur chioşc din centrul oraşului.

Citeşte şi:
Găsiţi albumul „Viaţa şi opera lui Michelangelo” la librăria Adevărul de pe strada Mercy

SLATINA Oltenii l-au căutat pe Michelangelo
Slătinenii s-au trezit în această dimineaţă cu un singur gând. Să meargă la chioşcul de ziare şi să ia „Adevărul“ şi primul volum din colecţia „Pictori de Geniu“ dedicat lui Michelangelo.

Aşa că la numai câteva minute de la deschiderea chişcurilor de ziare cotidianul „Adevărul“ s-a epuizat. „Nici nu am deschis bine că au şi venit clienţii. Cu toţii întrebau de «Adevărul». Cum nu am primit prea multe, în câteva minute le-am şi dat“, a spus o vânzătoare de la un chişc de ziare din zona Steaua.

Cei care au vrut să cumpere mai multe ziare au trebuit să negocieze cu vânzătoarele. „Nu vă dau decât unul. Citiţi mai multe ziare?“, a întrebat o vânzătoare. „Nu, dar cumpăr şi pentru o prietenă şi pentru un pensionar.

BISTRIŢA Ardelenii au fost încântaţi de „Michelangelo”
Primul album de artă din colecţia „Pictori de geniu” a fost aşteptat cu sufletul la gură de bistriţeni în această dimineaţă. Aceştia au fost bucuroşi de noua colecţie. „E minunată colecţia de artă, cum dealtfel sunt şi celălate. Am încercat să îmi iau toate cărţile, am mai ratat dintre ele. Sper ca albumele de artă să le prind toate”, spune Carol Gelner un bărbat în vârstă de 57 de ani.

image

„Am luat primul album şi vreau să îmi fac toată colecţia, mi se par de bun augur aceste cărţile puse la dispoziţie de ziarul Adevărul” spune Gheorghe Neculcea în vârstă de 60 de ani.

PLOIEŞTI Goana după „Pictori de geniu“
Primul volum din noua colecţie scoasă pe piaţă de cotidianul „Adevărul“, intitulată „Pictori de geniu“, a stârnit interesul multor ploieşteni.

Cartea care oferă în peste 100 de pagini informaţii importante despre viaţa lui Michelangelo a fost foarte solicitată la chioşcurile de presă încă de la primele ore ale dimineţii. „Se pare că va avea succes după solicitarea clienţilor.

Într-o jumătate de oră de când am deschis au venit vreo cinci-şase persoane care au dorit ziarul cu cartea“, a declarat Nicolae Paraschivescu, vânzător la un chioşc de la Complexul Mare – Nord. „Vrem să avem şi această colecţie în bibliotecă pentru că este una de marcă, de cultură generală, aşa cum ne-a obişnuit ziarul «Adevărul», a mărturisit Cristina Badea, unul dintre cumpărători.

Apariţia noii colecţii i-a determinat pe mulţi ploieşteni să se înscrie, din timp, pe liste, la chioşcurile de presă, numărul doritorilor fiind chiar de ordinul zecilor pe câte o unitate. „Oamenii sunt foarte interesaţi şi va avea foarte mare succes, după cum şi-au anunţat oamenii disponibilitatea de cumpărare. În urma solicitării mele, am primit 45 de bucăţi“, a spus Anton Vernica, un alt vânzător din zona de Nord.

„Luăm colecţia cu pictorii de la «Adevărul» pentru noi, pentru copii..., e foarte interesantă, o colecţie cu adevărat utilă, sunt sigur“, a declarat Marian Tudor, un client entuziasmat că a intrat în posesia exemplarului de deschidere a noii serii.

SATU MARE Primul volum din colecţia „Pictori de geniu“ a trecut ca pâinea caldă
Albumul „Michelangelo. Viaţa şi opera“ distruibuit astăzi, gratuit, împreună cu „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“ a adunat zeci de oameni în faţa chioşcurilor, încă de la ore dimineţii.

Sătmărenii au aşteptat civilizat în faţa buticurilor maşina de distribuţie. În câteva minute, primul număr al Colecţiei „Pictori de Geniui“ s-a evaporat. “Am toate cărţiile, dvd-urile apărute. Voi colecţiona şi pictorii de geniu“, a declarat Mihai Sas, cititor fidel al „Adevărul“.

„Le cumpăr pentru nepoţelele mele din Spania. Se vor bucura enorm“, spune Mihaela Bot.

image

BOTOŞANI Zeci de persoane s-au interesat de marţi la chioşcurile de ziare de primul număr din colecţia „Pictori de geniu” şi chiar au plătit în avans ziarul pentru a fi siguri că vor avea cartea. „Este o iniţiativă foarte bună a ziarului «Adevărul» şi vreau toată colecţia”, ne-a spus botoşăneanca Gabriela Roşu.

„Încă de ieri au început mulţi să întrebe de aceste cărţi. Deşi avem provizii mari de cărţi nu cred că vor fi suficiente şi se vor epuiza în câteva ore”, a spus Cristina B., vânzătoare. (Răzvan Sauciuc)

SIBIU Prima carte din colecţia “Pictori de geniu”, distribuită astăzi împreună cu ziarul “Adevărul” a stârnit interesul sibienilor, care s-au aşezat la coadă încă dinainte de ora 5.00. “Eu am fost primul aici.  Am venit încă de la 4.45, pentru că ştiam că o să se facă coadă şi vroiam să fiu sigur că prind cartea. Le am pe toate şi nu puteam să ratez nici această colecţie, pentru că sunt cărţi foarte bune”, ne-a spus Ştefan Corodeanu, în vârstă de 72 de ani.

Pentru a face faţă valului mare de clienţi care aşteptau cărţile, vânzătoarele de la magazinul R-Kiosk de pe Nicolae Bălcescu au lăsat să intre doar câte zece clienţi în magazin şi au acordat cel mult două cărţi fiecăruia, sibienii profitând din plin de această oportunitate. “ Am luat una pentru mine şi una pentru naşul meu. Sunt convins că şi această colecţie se va ridica la nivelul celorlalte scoase până acum şi o să încerc să fac rost de toate. Este o colecţie foarte bine venită, pentru că mă interesează acest domeniu”, ne-a spus Dumitru Aman.

Imediat ce s-au văzut cu cărţile în mână, mulţi dintre sibieni le-au desfăcut şi au început să le răsfoiască. “Aşa  cum mă aşteptam, este foarte interesantă. Grafica şi culorile sunt foarte bune, iar calitatea hărtiei este de excepţie”, a spus Dumitru Lotrean.

image

Sunt oameni care cer şi câte trei patru cărţi. Cred că dacă primeam şi 1.000 le dădeam toată ziua”, spune Ion Nedelea chioşcar în zona Traian din Râmnicu Vâlcea.

„Am luat albumul de la o tarabă din cartierul Nord. Nu mă aşteptam să îl mai găsesc la ora 07.00. Trebuie să mă abonez ca să le prind şi pe următoarele”, a declarat Maria Iliescu din Râmnic. Albumul putea fi găsit şi în cartierul Matei Basarab la ora 6.30. „Am primit 60 de bucăţi pe lângă abonamente şi mai am 30.  O să se dea toate. Sunt deja râmniceni care vor să se aboneze”, a precizat Elena Deaconu, chiuoşcar.

DEVA Primul număr din colecţia ,,Pictori de geniu” s-a vândut încă de la primele ore ale dimineţii în oraşul Deva. ,,Am primit colecţia de câteva minute şi deja s-au împuţinat exemplarele. Până la amiază nu mai rămâne niciun număr. Având în vedere că albumele nonografice au beneficiat de o promovare puternică, toţi cititorii ştiu că de astăzi au la dispoziţie o nouă colecţie Adevărul”, a declarat Alexandra Olaru, vânzător de ziare.

GALAŢI Încă de la primele ore ale dimineţii, gălăţenii au venit la chioşcurile de ziare, pentru a cumpăra albumul „Michelangelo. Viaţa şi opera”, care a fost difuzat, gratuit, împreună cu „Adevărul” şi „Adevărul literar şi artistic”. Alina, o domnişoară de 36 de ani, a fost prima care a cumpărat albumul, la ora 6.30, de la chioşcul din zona „Trei Star”.
„Pentru Michelangelo, orice. Chiar şi trezirea la ora şase dimineaţa”, a spus ea.

Doina Moraru, profesoară de franceză, a declarat : „Este o iniţiativă foarte bună, lăudabilă, pentru că astfel se face cultura accesibilă. Totul trebuie privit prin prisma culturii şi a limbii”.

„Am venit să cumpăr acest album, pentru că îmi place foarte mult pictura. Am avut şi expoziţii la un moment dat.Când este vorba de Michelangelo sau de Leonardo DaVinci, sunt dispusă să mă trezesc şi la ora asta”, a zis Alina Leonte, elevă de liceu 

„Este bine că au venit atât de multe cărţi astăzi. Până acum, când a fost vorba de cărţile pentru copii, nu ajungeau exemplarele. Oricum, sunt sigur că le dau pe toate azi”, a spus vânzătorul de ziare, Vasile Grecu.


IAŞI „Cărţile «Adevărul» sunt de calitate şi au un preţ bun“
Spune Ioana T. de 31 de ani din Iaşi, care s-a trezit dis-de-dimineaţă pentru a-şi procura primul volum al colecţiei „Pictori de geniu“.

Cartea care se distribuie gratuit cu ziarul „Adevărul“ a fost primită cu entuziasm de cititori. Astfel, unul din chioşcurile din zona Podu Roş vânduse în această dimineaţă în numai o oră 200 de volume, iar alte 200 erau rezervate pentru clienţii fideli. „S-a dat foarte bine albumul despre viaţa lui Michelangelo. De la ora 6.00 au venit oamenii şi au stat la rând“, a spus o vânzătoare de la chioşcul de ziare.

Ieşeanca Ioana T., de profesie asistentă medicală, şi-a făcut timp dimineaţă înainte de a merge la serviciu să cumpere prima carte din colecţia „Pictori de geniu“, pentru a fi sigură că găseşte volumul. „Mi se pare o colecţie foarte interesantă. Căţile «Adevărul» sunt de calitate şi au un preţ bun. Este o colecţie utilă pentru toată famila“, a afirmat cititoarea.

CONSTANŢA Stoc epuizat la malul mării
Albumul „Michelangelo. Viaţa şi opera“ s-a epuizat la chioşcurile de ziare constănţene imediat. La ora 07.30 niciun vânzător nu mai avea pe tarabe ziarul. „Oamenii au aflat că este gratuit şi nici nu am ajuns bine la serviciu că s-au şi postat în faţa chioşcului“ a declarat o vânzătoare din zona Gării. Celelalte volume vor putea fi achiziţionate de constănţeni la preţul de numai 12,99 lei.

BRAŞOV La chioşcurile de presă din Braşov, primul volum al colecţiei „Pictori de geniu“, Viaţa şi opera lui Michelangelo, s-a vândut ca pâine caldă. Astfel, la unul dintre punctele de difuzare s-au primit la ora 6.00  120 de volume, iar în două ore s-au epuizat. Braşovenii s-au înghesuit să cumpere primul număr al colecţiei, care s-a distribuit gratis, împreună cu „Adevărul“, de la primele ore ale dimineţii.

„Am primit multe cărţi, dar lumea a venit ca la piaţă să cumpere volumul care s-a distribuit cu ziarul. De multă vreme nu am mai avut atât de multă lume la chioşc de la primele ore. Am rămas fără cărţi rapid şi am primit foarte multe solicitări chiar şi după ce stocul a fost epuizat. Oamenii au fost extrem de entuziasmaţi şi au venit în număr mare să cumpere primul volum din colecţia „Pictori de geniu“. Dacă se va întâmpla la fel în fiecare miercuri, o să fiu nevoită să aduc ajutoare fiindcă nu fac faţă singură“, a declarat Doina Bunea, vânzătoare la un chioşc de ziare din centrul Braşovului.

image

„Sunt foarte încântată să pot avea la mine acasă o colecţie cu cei mai importanţi pictori ai lumii. Am achiziţionat cu multă bucurie primul volum şi abia aştept să apară şi celelalte. Sunt foarte interesante şi extrem de atent concepute. Este o plăcere să le citeşti“, a spus şi Titiana Ileş, care a cumpărat primul volum al colecţiei la ora 7.30.

CRAIOVA Chioşcurile de presă din Bănie au fost asaltate de cititorii „Adevărul“ de la prima oră a dimineţii. Vânzătorii au găsit oameni aşteptând cuminţi ca tarabele să fie deschise. „Când am ajuns deja mă erau trei domni colecţionari care cumpără ziarul în fiecare zi“, ne-a declarat Anişoara Robu, angajat la chioşcul de presă din faţa Primăriei Craiova.

Ziarele s-au vândut ca pâinea caldă în nici un sfert de ceas. „Am toate colecţiile Adevărul şi nu puteam să pierd această carte. Am venit foarte devreme ca să fiu sigură că o prind“, ne-a mărturisit Angela Florescu, de 62 de ani.

REŞIŢA „Michelangelo” se vinde ca pâinea caldă
Reşiţenii  au asaltat în această dimineaţă chioşcurile de ziare din oraş. „Am venit să cumpăr ziarul, mereu vin la prima oră să nu ratez cărţile de la Adevărul. Am şi nepoţi şi nu am pierdut niciun număr din colecţia pentru copii.

Plus că acum o să pun în biblioteca personală şi acestă colecţie de artă şi pictură a unor pictori consacraţi”, a spus Sever Gornic, un reşiţean. „Vânzările au început chiar din momentul în care ma deschis chioşcul. A fost o avalanşă de clienţi. Am deja 30 de bucăţi vândute şi probabil într-o oră stocul va fi epuizat”, a spus Valeriu Marinescu, vânzător. 

Începând din 16 septembrie, Biblioteca de Artă a Editurii Adevărul oferă în fiecare miercuri, împreună cu ziarul „Adevărul“, câte un album monografic, la preţul de 12,99 lei. Primul volum va fi oferit gratuit.

Timp de 14 săptămâni, cititorii ziarului nostru pot călători prin întreaga Europă artistică. Colecţia „Pictori de geniu“, realizată în colaborare cu renumita Editură Giunti din Florenţa, cuprinde nume celebre ale artei din Italia, Franţa, Spania, Ţările de Jos şi România.

Periplul începe în vremea Renaşterii, trece prin perioada barocă, face un popas în lumile impresionistă şi postimpresionistă pentru a ajunge în secolul XX.Titanilor Renaşterii italiene - Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafael, Titian şi Botticelli - li se adaugă marii maeştri ai Barocului  flamando-olandez (Rembrandt şi Rubens).

Citiţi şi:


Spaniolul Francisco Goya prefigurează în unele dintre operele sale arta modernă. Poezia naturii, bucuria de a trăi se afirmă în arta francezului Claude Monet, iar dramatica nelinişte a lui van Gogh anunţă toate libertăţile de stil şi de expresie din creaţiile semnate de Picasso şi Dali. Desigur, nu puteau lipsi din această tentantă colecţie importanţi artişti români ai secolelor al XIX-lea şi al XX-lea. Grigorescu şi Tonitza marchează evoluţia artei moderne din ţara noastră.

Michelangelo, un urbanist modern

Concepţia monumentală a artistului este regăsită şi în proiectele de arhitectură comandate fie pentru restructurarea unor palate, fie pentru sistematizarea unor zone ale oraşului. Proiectul lui pentru Piaţa Campidoglio este prima planificare urbanistică din Europa, după Antichitate. Michelangelo a gândit nu numai modalităţile de aparentă lărgire a spaţiului, dar şi rezolvarea căilor de acces.

Planuri pentru secolele următoare

Tot lui i se datorează şi proiectarea unui nou palat, care să delimiteze una dintre cele trei laturi ale pieţei. Este vorba despre o viziune scenografică, care va deschide calea arhitecturilor baroce din secolul următor.

O altă creaţie arhitecturală excepţională este restructurarea Catedralei Sfântului Petru de la Roma, cu impozanta ei cupolă. Prins în multe comenzi pe care nu le putea refuza, Michelangelo nu reuşeşte să-şi definitiveze toate proiectele. La moartea lui, cupola Catedralei Sf. Petru era numai parţial construită.

image

Ar mai fi de amintit şi alte proiecte, ca Porta Pia, de exemplu. Viziunea lui va fi continuată de arhitecţii secolului al XVII-lea, monumentalitatea şi bogăţia ornamentală a faţadelor, ca şi scenografiile urbane inspirate de el depăşind hotarele Renaşterii.RÂMNICU VÂLCEA Albumul „Michelangelo. Viaţa şi Opera” care s-a dat, astăzi, gratuit cu ziarul „Adevărul” şi „Adevărul literar şi artistic”, putea fi găsit la chioşcurile de ziare şi la două ore după deschiderea lor. „Se dau. Eu am deschis la ora cinci. Am primit 40 de bucăţi şi în două ore am dat 20.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite