FOTOGALERIE Final cu surprize la Formula 1 pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGALERIE Final cu surprize la Formula 1 pe apă
FOTOGALERIE Final cu surprize la Formula 1 pe apă

Echipa din Dubai, Victory 1, una dintre favoritele competiţiei de pe lacul Siutghiol, a abandonat chiar înainte de finalul ultimei curse. Competiţia de la Mamaia a fost câştigată de echipa Fazza3, din Emiratele Arabe Unite.

Vezi aici FOTOGALERIE.

Cea de-a doua cursă a Class One Romanian Grand Prix din staţiunea Mamaia a ajuns la sfârşit, după trei zile de concurs. Dintre bărcile prezente, ieri, pe lacul Siutghiol, a lipsit Maritimo 12, care la cursa de sâmbătă s-a răsturnat după un viraj brusc.

Nici cursa de ieri nu a fost lipsită de incidente. Deşi clasamentul părea să fie asemănător celui de sâmbătă, cu o tură înainte de final ambarcaţiunea Victory 1 a avut probleme tehnice. Pilotul nu a mai putut continua cursa şi a fost nevoit să abandoneze.

Prima clasată a fost echipa din Emiratele Arabe, Fazza3, care a dominat întreaga etapă de la Constanţa. „Suntem numărul 1 şi ne bucurăm că am câştigat cursa din România“, a spus pilotul de pe Fazza3, Arif Saif Al Zafeen.

În urma abandonului echipajului din Dubai, pe locul al doilea s-a clasat echipa Norvegiei, Welmax 90, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Maritimo 11. „Nu am observat că cei de pe Victory 1 au avut probleme şi că am reuşit să ajungem pe locul al doilea“, a afirmat Kolbjorn Selmer, pilot la Welmax 90.

La orele prânzului, primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a urcat alături de un pilot experimentat într-o barcă a arbitrilor. Cei doi s-au luat la întrecere cu un elicopter şi au câştigat inedita cursă.

Cheltuielile pentru organizarea etapei de la Constanţa a Formulei 1 pe apă s-au ridicat la aproximativ 1.200.000 de euro, dintre care 350.000 de euro au fost daţi de la bugetul Primăriei Constanţa, 400.000 de euro de la Consiliul Judeţean Constanţa, iar restul de la sponsori.

Clasamentul cursei

Locul I - Fazza 3 (Emiratele Arabe), pilot Arif Saif Al Zafeen şi copilot Nadir Bin Hendi

Locul II - Welmax 90 (Norvegia), pilot  Kolbjorn Selmer şi copilot Jorn Tandberg

Locul III - Maritimo 11 (Australia), pilot Tom Barry-Cotter (19 ani, cel mai tânăr pilot din competiţia de Formula 1 pe apă) şi copilot Pal Virik Nilsen

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite