FOTOGALERIE Culturiştii şi-au verificat muşchii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGALERIE Culturiştii şi-au verificat muşchii
FOTOGALERIE Culturiştii şi-au verificat muşchii

Cei mai puternici bărbaţi s-au adunat pe Stadionul Forex şi au tras după ei camioane, au rostogolit roţi uriaşe şi au ridicat buşteni. La start s-au aliniat nouă culturişti care s-au întrecut ieri pentru titlul de cel mai puternic om, în cadrul competiţiei „Strongest Man“.

Cei nouă temerari, şase din Bucureşti, doi din Braşov şi unul din Baia Mare, s-au antrenat intens timp de o lună şi ieri şi-au arătat puterile. Nu au rezistat toţi până la finalul competiţiei, probele doborându-i la propriu pe unii dintre participanţi.

Prima provocare a fost „mersul fermierului“, care a presupus parcurgerea unei distanţe de 25 de metri de două ori: prima dată cu câte o valiză din fier de 115 de kilograme în fiecare mână, iar a doua oară cu câte un „bagaj“ de 130 de kilograme în fiecare mână.

A doua probă a fost răsturnarea unei anvelope de 300 de kg şi transportarea unei greutăţi de 130 de kg pe o distanţă de 25 de metri. A urmat ridicarea unui buştean care care cântărea 125 de kilograme. Pentru a trece proba, concurenţii au fost nevoiţi să ridice „gantera“ de cât mai multe ori până deasupra capului, timp trei minute.

Spectatorii au urmărit cu sufletul la gură proba de tras un camion de 14,5 tone, aproape dublu faţă de cele folosite în alte competiţii.

Probe extenuante

Cel care a reuşit să tragă camionul cel mai mult a fost Cristian Lighean (28 de ani), care a „plimbat” mastodontul pe o distanţă de 11,8 metri.

„Am obosit şi a trebuit să mă opresc. Poate că, dacă nu mă opream, reuşeam să-l duc dincolo de linie. Cred că dacă aş fi avut mai multă vitează, aş fi reuşit“, a declarat Cristian Lighean la finalul competiţiei. El a ocupat şi primul loc de pe podium, urmat fiind de Paul Pârjol (18 ani) şi Vladimir Comorovski (21 de ani). 

Ideea organizării acestui concurs la Braşov au avut-o doi fraţi braşoveni pasionaţi de culturism, Cristian şi Marian Lighean. „Noi mergem de vreo doi ani la asemenea concursuri care au loc la Bucureşti sau Constanţa, dar vrem să popularizăm acest sport şi în Braşov. Eu şi fratele meu am reprezentat Braşovul de această dată“, a declarat Marian Lighean.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite