FOTO Un tren de metrou plin cu pasageri a rămas blocat în tunel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Un tren de metrou plin cu pasageri a rămas blocat în tunel
FOTO Un tren de metrou plin cu pasageri a rămas blocat în tunel

Un tren de metrou încărcat cu pasageri a fost blocat astăzi aproape o oră, din cauza unei defecţiuni tehnice. Trenul cu numărul 2116 “Varşovia”, care plecase din staţia Piaţa Muncii, s-a defectat în jurul orei 14,30 şi s-a oprit înainte sa intre în staţia Dristor 2.

Din momentul în care trenul defect s-a oprit în tunel, din staţia Dristor 2, aflată la capătul magistralei 3, nu a mai plecat nici o garnitură. Călătorii aflaţi pe peron nu au ştiut ce se întâmplă, ei fiind doar informaţi periodic prin difuzoare că din cauza unui „deranjament”, trenul lor va întârzia 20 de minute, 30 de minute sau 15 minute.

Pe timpul cât trenul era oprit între staţii, circulaţia prin tunel era blocată în ambele sensuri, astfel că restul trenurilor care mergeau în direcţia Dristor 2 au aşteptat şi ele în alte staţii de pe traseu.  Trenul defect a fost adus în staţia Dristor 2 în jurul orei 15,20, după care traficul a revenit la normal.

Trenul defect a intrat în staţie extrem de încet, cu toate luminile stinse şi a început să deschidă uşile chiar înainte să oprească la peron. Cele mai dificile momente le-au trăit călătorii care fuseseră blocaţi în tunel.

Ei au fost aşteptaţi în staţie de poliţişti şi de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pregătiţi să intervină în cazul unui incendiu, să-i scoată în caz că uşile ar fi rămas blocate sau să le acorde primul-ajutor medical. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor.

image



Un ofiţer de la ISU i-a întâmpinat în staţie pe pasagerii trenului, încercând să-i liniştească şi să îi convingă că de fapt nu a fost nici o problemă. Oamenii au coborât palizi, făcându-şi vânt cu ziare sau cu evantaie, prea obosiţi şi prea speriaţi ca să mai stea de vorbă. “Bine că am scăpat!”, a răspuns un pasager.

Este greu de estimat câţi oameni au fost blocaţi în tunel, dar potrivit estimărilor METROREX, o garnitură de metrou poate transporta peste 1000 de călători. Chiar dacă angajaţii de la Metrou nu pot fi acuzaţi de “deranjamentul” trenului, ei sunt cu siguranţă responsabili pentru atitudinea avută faţă de călătorii care aşteptau în staţia Dristor 2.

Acestora li se vindeau cartele de metrou şi li se permitea să le valideze şi să coboare în staţie, fără să li se spună că trenul de metrou pe care îl aşteaptă va întârzia câteva zeci de minute.

Casiera de la staţia Dristor 2 a refuzat să returneze contravaloarea călătoriei pentru pasagerii care au renunţat să aştepte trenul şi au ieşit din staţie. În concluzie, pe lângă disconfortul creat pasagerilor, firma METROREX a încasat şi bani în plus.

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite