FOTO Zece case ale viitorului: casa-carapace, casa care alunecă, casa din cauciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia economică cnbc.com a publicat zece imagini ale unor case avangardiste.

Arhitecţi din toată lumea sparg tabuuri şi împing dincolo de limite proiectarea caselor. Unele modele sunt îndrăzneţe, alte bizare.

1. Casa Mercury

image

Este o casă mobilă, proiectată în formă de picătură de ploaie. Locuinţa funcţionează în totalitate cu energie solară şi are exteriorul dintr-un strat de marmură subţire.

2. Casa Airdrop

image

Scopul locuinţei este de a fi amplasată în zonele afectate de dezastre naturale şi care să poată fi folosite ca adăposturi. Designul permite plantelor să crească pe partea exterioară şi să ofere umbră şi hrană.

3. Casa Birds

image

Amplasată în Kuala Lumpur, casa are un exterior realizat din sticlă şi silicon. Locuinţa colectează apa de ploaie şi produce energie eoliană şi solară.

4. Duplicasa

image

Construită într-un stil futurist, casa Dupli, creată de arhitecţi germani, are trei etaje şi este construită lângă oraşul Ludwigsburg.

5. Casa Komb

image

În această casă, apa este încălzită de panouri solare, iar structura permite reutilizarea apelor pluviale. Locuinţa este compusă în întregime din materiale reutilizabile precum lemnul sau sticla şi poate fi demontată şi remontată.

6. Casa Shell

image

În formă de carapace, această casă din oraşul japonez Karuizawa seamănă cu o navă spaţială dacă este privită de sus.

7. Casa Edge

image

Construită de polonezi în Cracovia în 2008, casa are un acoperiş abrupt, ce pare că alunecă.

8. Casa Klein

image

Mai în glumă, mai în serios, cine vrea să intre în această casă ar fi bine să ia cu el o hartă sau un GPS. Locuinţa a fost contruită după principiul matematicianului german Felix Klein privind suprafeţele non-orientabile sau zonele bidimensionale care sunt proiectate în aşa fel încât să ascundă stânga de dreapta şi interiorul de exterior.

9. Casa Wright

image

În Africa de Sud se construiesc multe case cu acoperişul din frunze, iar arhitecţii au adăugat un zid curbat care a permis crearea unui dormitor, a două birouri şi a unei zone de distracţie. Pentru interior s-a folosit sticlă şi mobilier din lemn.

10. Casa Ecopod

image

Casa Ecopod este fabricată din cauciuc reciclat. Poate fi foarte uşor mutată şi energia este produsă de un panou solar de 80 W.

Sursa pozelor aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite