FOTO Craiova: Razii, percheziţii şi programe pentru Faţa Luncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Craiova: Razii, percheziţii şi programe pentru Faţa Luncii
FOTO Craiova: Razii, percheziţii şi programe pentru Faţa Luncii

Incidentele provocate de ţiganii din Faţa Luncii au fost dintotdeauna pe ordinea de zi a autorităţilor locale. Poliţia organizează des razii şi percheziţii iar ONG-urile de profil scriu proiecte pentru integrarea rromilor.

image



La un moment dat, se vehicula ideea desfiinţării cartierului. Pentru ca rromi să se integreze mai bine, aceştia urmau să fie mutaţi lângă locuinţe românilor. Ideea a rămas la stadiul de ipoteză. Educaţia este principala cauză, se scuză mai-marii judeţului. Sau poate lipsa ei, am adăuga noi. Florin Stancu, cel care a fost prefect dem Dolj  aproape un an de zile cunoaşte foarte bine situaţia din cartier. Acesta este de păere că toate problemele cartierului vor lua sfârşit atunci când se va schimba şi mentalitate.

image
image



„Faţa Luncii nu poate fi considerat un cartier foarte periculos. Într-adevăr, gradul de infracţionalitate este mai mare în acea zonă, dar au fost luate măsuri pentru a le preveni. Până la urmă, toate aceste probleme pornesc de la mentalitate. Poate că dacă ar fi o altă mentalitate, toţi copiii din Faţa Luncii ar fi daţi la şcoală. Programe pentru integrarea rromilor sunt de tip temporar şi permanent. Se fac eforturi pentru integrarea lor şi, de asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj încearcă să îi apropie pe aceştia de şcoală“, susţine fostul reprezentant al guvernului.

image



Eforturi pentru integrare
Unul dintre persoanele care se ocupă de integrarea ţiganilor din Dolj este Romeo Tiberiade, consilierul pe probleme de rromi al preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj. Romeo Tiberiade nu este străin de probleme cartierului şi cu ajutorul asociaţiei sale încearcă să aducă pună Faţa Luncii într-o lumină cât mai bună.

image
image



„Faţa Luncii nu este un cartier chiar aşa de periculos cum se spune. Dacă au existat scandaluri au fost între ţiganii de acolo. Rar s-a întâmplat ca aceştia să ia la bătaie un român sau invers. Dacă s-au certat, s-au certat între ei şi acolo a rămas. Noi, momentan, facem efoturi să îi integrăm. Scriem proiecte europene pentru integrarea lor, ca să ştergem imaginea proastă care s-a lăsat asupra acestui cartier“, expică Romeo Tiberiade.

image
image



Potrivit datelor furnizate de Poliţia Municipiului Craiova, în urma raziilor efectuate în ultimul an, în cartierul Faţa Luncii au fost confiscate zeci de bate, săbii şi chiar aur şi bani nejustificaţi. O razie de amploare s-a petrecut anul trecut, atunci când au descins în Faţa Luncii 500 de poliţişti şi jandarmi, în frunte cu fostul şef al Poliţiei Române, Gheorghe Popa.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite