FOTO Lăsată de asistente să avorteze singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Lăsată de asistente  să avorteze singură
FOTO Lăsată de asistente să avorteze singură

O pacientă internată la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean pentru că avea probleme cu sarcina spune că a fost abandonată în salon până când a avortat. Elena Pavel (33 de ani) din Constanţa are doi copii: unul în vârstă de 17 ani şi altul de 2 ani şi 7 luni şi urma să aducă pe lume al treilea prunc: un băieţel. Acum va purta doliu.

Femeia susţine că primele patru luni şi jumătate de sarcină au decurs bine. Dar săptămâna trecută, viitoarea mămică a muncit mai mult decât trebuia. „Marţi (27 octombrie - n.r.) mi s-a rupt apa şi am venit imediat la Spital la Urgenţă.

Citiţi şi:


Asistenta m-a întrebat «Eşti pregătită?». Mi s-a zis că dacă nu sunt «pregătită», să plec acasă. Eu am întrebat pe ici pe colo şi am înţeles că trebuie să am cam şapte milioane de lei (700 de lei - n.r.). Nu aveam niciun ban la mine, aşa că am plecat acasă“, a declarat Elena Pavel.

La mila asistentelor

Sâmbătă a avut mai mult noroc şi a fost internată în camera 304 a Secţiei Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. „În zilele care au urmat, un medic mi-a dat tratament ca să mă ajute să avortez“, a mărturisit Elena Pavel. Marţi, 3 noiembrie, au apucat-o contracţiile.

 În jurul orei 18.00 i s-a făcut rău şi a vomat în salon. Una dintre colegele de cameră, Tudoriţa Cudalbu, a fugit după asistente. „Le-am spus asistentelor care stăteau de vorbă că femeii i s-a făcut rău. «A, da?!» au spus ele. Nu a venit nimeni însă la noi în salon. Peste puţin timp, femeia a avortat în pat. Era ora 19.25 când am făcut prima poză. Avortonul a deschis gura odată, ca să respire, după care a închis-o definitiv”, a declarat Tudoriţa Cudalbu.

La ora 19.38, femeia a fost luată, în sfârşit, de asistente şi dusă în sala de naşteri pentru chiuretaj. „Cred că m-a chiuretat fără anestezie, că am simţit tot ce mi s-a făcut“, a spus Elena Pavel. Avortonul a fost abandonat în salon. „L-au lăsat aici, la marginea patului, într-o pungă. L-am fotografiat cu telefonul mobil, dar eram îngrozite. Nimeni n-a venit să ia avortonul şi nici să şteargă pe jos“, îşi amintesc femeile din salon.

Când Elena Pavel a fost adusă înapoi în cameră, persoanele care o însoţeau au vrut s-o pună în patul în care avortase. „Le-am spus infirmierelor să-i schimbe cearşaful şi una dintre ele a zis: «Mai vrei şi schimburi! Mai ai şi pretenţii!»”, a povestit una dintre colegele Elenei.

Infirmiera şi-a făcut îndatoririle numai după ce a fost „cinstită” cu 10 lei. În după-amiaza zilei de marţi au fost de gardă medicul Stelian Bafani, asistentul Ţuca Roşu şi infirmiera Viorica Olteanu, aşa cum a declarat managerul unităţii medicale, Dan Căpăţână.

Comisie de urgenţă

Dr Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, spune că va lua măsuri: „Am convocat la prima oră comisia medicală. Cine nu şi-a făcut datoria va suporta măsuri drastice! Nu suntem la ţară, nu suntem pe câmp! Suntem în secolul XXI într-un spital din Constanţa!“.

image
image

Le-am spus asistentelor care stăteau de vorbă că femeii i s-a făcut rău. «A, da?!» au spus ele. Nu a venit nimeni însă la noi în salon. Peste puţin timp, femeia a avortat în pat.

image


Tudoriţa Cudalbu
colegă de salon

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite