FOTO Familii distruse de ţevi-bombă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie care s-a produs ieri în Bucureşti a lăsat orfani doi copii şi a adus nenorocirea în alte patru familii. Patru bărbaţi, răniţi în deflagraţia produsă în plină zi pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei, au ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. Doi sunt în stare gravă. (GALERIE FOTO)

Explozia a avut loc ieri în jurul orei 11.00 pe strada Electronicii din Capitală. Maistrul echipei de la Distrigaz, Constantin Dumitru, 53 de ani, a murit pe loc. Alţi patru angajaţi, Constantin Roşu, 42 de ani, Neculai Muhulică, 43 de ani, Andrei Vârlan, 27 de ani, şi Cristian Rubineschi, 40 de ani, sunt răniţi.

Citiţi şi:


„Au lucrat cu gaze pe ţeavă“

„Am auzit o bubuitură şi a izbucnit o flamă cât stâlpul. Două persoane au ieşit pline de flăcări din groapă şi au aruncat gecile de pe ei. Am mai văzut cum o parte din mal s-a surpat“, a declarat Marian, un locuitor din zonă. Oamenii spun că de ceva vreme au probleme cu ţevile de gaze.

„Mirosea de ceva timp a gaze. În ultimele două luni au tot venit şi au tot făcut săpături. Ne-au pus afiş pe bloc că nu vor fi gaze începând de sâmbătă dimineaţa. Astăzi (n.r. - ieri), la ora 9.00, în timp ce oamenii lucrau aici, eu mi-am făcut cafea, ceea ce înseamnă că au lucrat cu gaze pe ţeavă“, a spus Cătălin, un alt locuitor de pe strada Electronicii din sectorul 2 al Capitalei.

Victima avea 20 de ani de experienţă

Şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 spun, de asemenea, că gazele au fost oprite după ce deflagraţia se produsese. „Imediat ce au avut loc explozia şi incendiul a fost oprită furnizarea gazelor în zona afectată, principalul scop fiind asigurarea protecţiei populaţiei“, se arată într-un comunicat al primăriei de sector.

După aproximativ patru ore de la explozie, la faţa locului a apărut şi familia maistrului Distrigaz, Constantin Dumitru, pentru care echipele de intervenţie nu au mai putut face nimic, trupul fiind complet carbonizat. Rămăşiţele maistrului au fost scoase de sub malul de pământ de către echipele de pompieri după aproape patru ore de la explozie.

„Distrigaz a dat dovadă de o nepăsare totală. Am aflat de incendiu de la televizor, nimeni nu ne-a sunat!“, a spus Cristina Dumitru, fiica muncitorului decedat. Fata, împreună cu mama ei au mers mai întâi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică. Aici, medicul le-a spus că printre cei patru răniţi nu există niciunul cu numele Dumitru.

Femeia a insistat totuşi să-i vadă pe cei patru, în speranţa că ar putea fi vorba de o confuzie, iar soţul ei trăieşte. „Dumneavoastră nu ne spuneţi nimic, cei de la Distrigaz, tot aşa. Sunt disperată, nu mai ştiu unde să-l caut“, a spus soţia muncitorului decedat. A aflat că acesta este mort, abia când a ajuns la locul exploziei.

Constantin Dumitru  lucra de aproximativ 20 de ani la Distrigaz, locuia în Bucureşti şi avea doi copii, Cristina şi Alexandru. „Nu este adevărat ce spun unii, că ar fi intrat cu ţigara în groapă. Avea experienţă în domeniu, nu era fumător şi chiar dacă ar fi fost nu era atât de inconştient“, a declarat fiica acestuia.

Familiile celor internaţi în spital susţin că au aflat de explozie de la televizor şi că autorităţile nu au comunicat în niciun fel cu ei.

Decizie

Reprezentanţii Distrigaz au declarat că sâmbătă noaptea, o altă echipă de muncitori va lucra la repararea ţevilor de gaze de pe strada Electronicii din sectorul 2, acolo unde s-a produs explozia.

image

Oamenii noştri respectau normele de protecţie, iar pe ţeavă nu era gaz. Nu suntem inconştienţi să lucrăm cu gaz pe ţeavă.

image


reprezentant
al Distrigaz


image

La ora 9.00, în timp ce oamenii lucrau aici, eu mi-am făcut cafea, ceea ce înseamnă că au lucrat cu gaze pe ţeavă.

image


Cătălin
un locuitor din zonă

Doi răniţi sunt în stare gravă

image

Cristina Dumitru, fiica victimei, la aflarea veştii morţii tatălui



Doi dintre cei patru răniţi din explozia de ieri sunt în stare gravă, ei având şi arsuri ale căilor respiratorii superioare, ceea ce le pune viaţa în pericol în primele 24-48 de ore de la accident. În această stare sunt Neculai Muhulică, 40 de ani, şi Constantin Roşu, 43 de ani.

Ei au fost operaţi şi se află la terapie intensivă. Ceilalţi doi muncitori, Andrei Vârlan, 27 de ani, şi Cristian Rubineschi, 40 de ani,  vor rămâne internaţi până luni. Toţi patru au arsuri în zona capului şi a gâtului.

Niciun vinovat de bombele subterane

Reprezentanţii Distrigaz susţin că, în Bucureşti, s-a lucrat ca la carte. „Oamenii noştri respectau normele de protecţie, iar pe ţeavă nu era gaz. Nu suntem inconştienţi să lucrăm cu gaz pe ţeavă“, a declarat un reprezentant al Distrigaz.

Aproximativ 30 de străzi din sectorul 2 au rămas fără gaze în urma exploziei, iar alimentarea va fi reluată după ce procurorul care anchetează cazul va finaliza ancheta. Deflagraţii devastatoare, soldate cu victime şi în care au fost implicaţi angajaţi de la reţelele de gaz au mai avut loc şi în alte oraşe.

Deşi au fost începute anchete, nimeni nu a fost tras la răspundere. Cei care şi-au pierdut familiile şi casele aşteaptă şi acum despăgubiri sau măcar vinovaţi împotriva cărora să se îndrepte. 

Case doborâte de explozii

image

Locuinţa unui timişorean a fost dărâmată în urma deflagraţiei



TIMIŞOARA. O explozie similară celei de ieri, din Bucureşti, a avut loc la Timişoara, în decembrie 2008. Lucian Natiuc (38 de ani), proprietarul locuinţei în care s-a produs explozia, a murit la spital din cauza arsurilor suferite. Cealaltă victimă, Petru Barbutov, 28 de ani, a fost un jandarm care trecea întâmplător pe stradă în momentul deflagraţiei. Explozia a survenit după ce muncitorii care făceau lucrări prin zonă au atins o ţeavă de gaz. Nici până azi nu a fost tras nimeni la răspundere. CLICK AICI PENTRU DETALII 

Citeşte despre o altă explozie gravă petrecută în Timişoara:
Timişoara: Un imobil plin cu familii sărace a luat foc (GALERIE FOTO) UPDATE


SĂLAJ. Doi tineri au murit şi 19 locuinţe dintr-un bloc au fost distruse în urma unei deflagraţii care a avut loc la 14 septembrie 2007, la Zalău. Explozia a fost provocată de o fisură la o conductă de gaz din subsol, care a determinat acumularea de gaze. Blocul a fost dărâmat pentru că era în pericol de prăbuşire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite