FOTO Denisa, victima mamei neglijente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Denisa, victima mamei neglijente
FOTO Denisa, victima mamei neglijente

Alina Suru (19 ani), mama copilei de doi ani din Cordăreni, care a dispărut vineri de acasă, este considerată principalul suspect. Mama Denisei, fetiţa de negăsit, a fost la primărie să ridice alocaţia copilei, înainte de a anunţa poliţia de dispariţie.

După cinci zile în care au scotocit toate cotloanele din Cordăreni în căutarea Denisei, oamenii legii au pus-o pe mama fetei, Alina Suru, în capul listei suspecţilor. Multe dintre indiciile adunate de anchetatori duc spre tânăra de 19 ani care nu pare deloc afectată de dispariţia unicului copil. Poliţiştii o bănuiesc şi pe Cristina Suru (16 ani), mătuşa copilei.

Adolescenta, care suferă de retard mintal, o avea în grijă pe micuţă înaintea dispariţiei. Psihologii care au vorbit cu Alina Suru şi cu sora ei le-au spus poliţiştilor că cele două femei nu sunt sincere când povestesc despre împrejurările în care a dispărut copila.

„Mama şi mătuşa fetei au fost supuse unui interviu de specialitate cu doi psihologi şi, la o primă strigare, fetele acestea nu prea sunt sincere. Varianta lor nu prea stă în picioare“, a declarat Viorel Şerbănoiu, şeful Poliţiei Botoşani. „Mama fetiţei ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti pentru că şi-a lăsat copilul în grija unei minore cu probleme psihice“, a precizat şi Liviu Rădăşanu, director DGASPC Botoşani.

„Alina s-a comportat extrem de ciudat“

Atitudinea Alinei Suru îi şochează şi pe cei care o cunosc de ani de zile. Nicio lacrimă vărsată care să fie credibilă, nici urmă de tristeţe sau îngrijorare. Mai mult, în timp ce fata era căutată deja de tot satul, femeia a dat fuga la primărie să ridice ultima alocaţie în valoare de 800 de lei a Denisei, care împlinise doi ani cu o zi înaintea ne dispariţiei.

„Vineri, pe la prânz, ea a venit să-şi ia banii pentru copil. Nu a spus nicio vorbă că fata lipseşte de acasă, deşi rudele o căutau de câteva ore. Este extrem de ciudat ce se întâmplă, toată lumea o căuta pe fată, Alina stătea rezemată pe gard şi a schiţat un zâmbet“, le-a spus poliţiştilor Constatin Muraru, viceprimarul localităţii Cordăreni. Fetiţa a fost văzută ultima dată vineri, în jurul orei 9.00, de către mătuşa sa, Cristina Suru. Tânăra bolnavă psihic rămăsese acasă să aibă grijă de copilă, în timp ce mama era plecată la muncă la câmp.

„Am trimis-o la maică-sa în grădină, că mă încurca la bucătărie. Eu nu am ştiut că se pierde“, a spus Cristina Suru. „În dimineaţa aia am îmbrăcat-o şi i-am dat să mănânce. Am lăsat-o în bucătărie şi m-am dus pe câmp, la porumb. După aia a venit singurică la deal. S-a dus cu tatăl meu de mânuţă să ia animalele, apoi a lăsat-o acasă. De atunci nu mai ştiu nimic de ea“, a spus Alina Suru, care a anunţat dispariţia copilei abia după trei ore de când a aflat vestea.

Verificările echipajelor mobilizate pentru găsirea copilei au cuprins circa 200 de hectare în jurul localităţii Cordăreni. După ce au scotocit pădurile din zonă, ieri, poliţiştii au apelat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a verifica şi iazul de la Vorniceni, aflat la patru kilometri distanţă de casa familiei Suru.

Aruncă vina pe o rivală în dragoste

Alina Suru trăia în concubinaj cu Romică Câşlaru. În relaţia dintre Alina Suru şi concubinul ei, Romică Câşlaru, intrase de ceva vreme o vecină din sat, Oana. Mama copilei o acuză pe rivală că ar fi implicată în dispariţia Denisei.

„Mi-a trimis mesaj pe telefon să-l las în pace, că Romică pe ea o iubeşte, nu pe mine. Mă tem că ea a luat-o“, a declarat Alina Suru. Vecinii Alinei susţin că bărbatul nu-şi dorea ca fetiţa să facă parte din relaţia lor.

„Poliţia ar trebui să stea mai mult pe capul concubinului ei. El venea cu o maşină, cu un prieten de-al lui, şi o lua pe Alina. Putea să vină prietenul lor cu maşina să o ia pe fată. Concubinul spunea că nu o ia cu tot cu fetiţă“, a spus Elena Apintilesă, mătuşa Alinei.

image
image

Am trimis-o pe Denisa la maică-sa în grădină, că mă încurca la bucătărie. Eu nu am ştiut că se pierde.

image



Cristina Suru, mătuşa Denisei

image
image

A venit singurică la deal. S-a dus cu tatăl meu de mânuţă să ia animalele, apoi a lăsat-o acasă. De atunci nu mai ştiu nimic de ea.

image



Alina Suru, mama Denisei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite