A doua tranşă FMI soseşte în 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a confirmat, luni seară, că a doua tranşă a împrumutului de la Fondul Monetar Internaţional va intra în conturile BNR pe 23 septembrie.

Adrian Vasilescu a declarat, potrivit Agerpres, că în momentul de faţă consiliul de conducere al FMI examinează documentaţia privind cea de-a doua tranşă a împrumutului pentru România, iar dacă totul este în regulă, în următoarele 48 de ore, adică pe data de 23 septembrie, banii vor intra în conturile României.

Acesta a spus că suma primită de la fond va fi împărţită pe două destinaţii. Şi anume o parte din bani va merge în conturile Băncii Naţionale, iar o altă parte în contul Ministerului de Finanţe, banii fiind destinaţi pentru plata pensiilor şi salariilor.

România a încheiat acorduri de împrumut cu FMI şi Comisia Europeană pentru o sumă totală care se apropie de 20 de miliarde de euro.

Prima tranşă de la FMI a fost deja eliberată, iar guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, a dat asigurări că împrumutul va putea fi returnat integral de România fără probleme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite