Traian Băsescu: Nu văd de ce FMI nu ar discuta cu un Guvern căzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu: Nu văd de ce FMI nu ar discuta cu un Guvern căzut
Traian Băsescu: Nu văd de ce FMI nu ar discuta cu un Guvern căzut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că este "exagerat" să fie legat procesul de finanţare FMI pentru România de situaţia Guvernului.

Citiţi şi:


"Sigur, nu pot spune că stau pur şi simplu şi contemplu ceea ce se întâmplă, am obligaţia să încerc să conving instituţiile internaţionale finanţatoare să continue procesul de finanţare chiar în situaţia în care avem un Guvern căzut", a explicat şeful statului.

Băsescu a adăugat: "Pentru că în opinia mea este exagerat să legăm continuarea finanţării de un Guvern căzut sau nu, de un Guvern instalat sau neinstalat. Dar nu ştiu dacă asta o să reuşesc".

Preşedintele a arătat că, într-adevăr, instituţiile financiare nu fixează perspectivele decât cu guverne în deplinătatea exerciţiului, însă a precizat că nu vede motivele pentru care nu ar discuta ceea ce s-a făcut deja chiar şi cu un Guvern interimar.

"Nu văd de ce nu ar discuta ceea ce s-a făcut, pentru că noi avem evaluarea acum, trebuie făcută pentru sfârşitul lunii septembrie. Sigur, trebuiesc fixate şi măsurile pentru viitor, dar acestea le mai discutăm", a spus Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite