Souleyman Ndiaye: "I-am dat omului FMI în Senegal 133.000 de euro. Aşa e tradiţia în Africa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Souleyman Ndiaye: "I-am dat omului FMI în Senegal 133.000 de euro. Aşa e tradiţia în Africa"
Souleyman Ndiaye: "I-am dat omului FMI în Senegal 133.000 de euro. Aşa e tradiţia în Africa"

Premierul senegalez Souleymane Ndéné Ndiaye a recunoscut luni plata a 133.000 de euro către fostul reprezentant al Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Dakar, spaniolul Alex Segura. Senegalezul a explicat că acest gest este "o tradiţie în Africa".

"Când ai pe cineva care vine să te vadă, îi oferi un cadou la plecare", a mai spus premierul.

Potrivit lui Ndiaye, sumă acordată reprezentantului FMI la sfârşitul lunii septembrie nu viza coruperea acestuia ci acordarea unui ajutor pentru "a cumpăra cadouri părinţilor săi".  "Banii au fost daţi în semn de tradiţional cadou de despărţire dlui Segura, drept recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea Senegalului, nefiind meniţi să influenţeze nici pe dl Segura, care părăsea definitiv ţara, şi nici FMI", mai spune premierul.

"Pentru noi nu a fost o tentativă de corupere. Ceea ce s-a întâmplat, a fost că am încercat să ajutăm pe cineva să cumpere cadouri pentru părinţi pentru că urma să părăsească Senegalul după o şedere de trei ani", a spus premierul într-un interviu pentru ziarul Kotch.

Întrebat dacă 100.000 de euro este "un cadou simbolic", Souleymane Ndéné Ndiaye a răspuns: "Imaginaţi-vă, 100.000 de euro nu înseamnă nimic. Fără a putea să confirm suma, este totuşi pentru cineva care lucrează în străinătate. Cu această sumă, ce puteţi să cumpăraţi în Franţa? Nici măcar un apartament".

FMI a indicat că Segura a primit, în ultima zi a misiunii sale "un cadou monetar" de o "valoare substanţială", dar că ulterior l-a înapoiat autorităţilor senegaleze. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite