Boc: România riscă să nu investească în infrastructură pentru a respecta ţintele FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: România riscă să nu investească în infrastructură pentru a respecta ţintele FMI
Boc: România riscă să nu investească în infrastructură pentru a respecta ţintele FMI

Premierul Emil Boc spune că vrea să discute cu CE şi FMI pentru alocarea unor sume mai mari pentru infrastructură, care să nu fie luate în calcul la stabilirea deficitului, pentru că România riscă să respecte indicatorii stabiliţi cu cele două instituţii, dar să nu realizeze investiţiile propuse.

"Dacă doreşti să ai speranţa unei opriri a căderii economice, să pui premisele unei creşteri economice, acest lucru nu poate fi făcut decât dacă în infrastructură (...) aloci sume suplimentare. Pentru că altfel riscăm să arătăm foarte bine cu nişte calcule pe hârtie (...), dar ne vom uita afară şi vom observa că nici autostrăzile nu se termină, nici centurile ocolitoare nu se fac, nici şcolile nu se modernizează şi nici încasările la buget nu vor fi aferente şi vom fi în situaţia în care, într-adevăr, am respectat nişte indicatori, dar fără să avem rezultatele pe care le aşteptăm în economie", a declarat astăzi premierul Emil Boc, citat de NewsIn.

El a spus că doreşte să aibă o discuţie "absolut deschisă" cu CE şi FMI pentru a putea utiliza mai multe resurse pentru infrastructură, iar sumele alocate în acest scop să nu fie luate în considerare la calcularea deficitului. "Cred că banii care se alocă suplimentar pe infrastructură, numai pe infrastructură, ar trebui să nu intre în deficitul bugetar", a declarat el.

Şeful Executivului a precizat că, pe lângă decizia luată de Guvern, de a cheltui în trimestrul al III-lea banii aferenţi investiţiilor în infrastructură în trimestrul al IV-lea, Executivul va solicita FMI şi CE şi o suplimentare a sumelor alocate acestui domeniu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite