Membrii Guvernului se întâlnesc astăzi cu reprezentanţii FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii Guvernului se întâlnesc astăzi cu reprezentanţii FMI
Membrii Guvernului se întâlnesc astăzi cu reprezentanţii FMI

Membrii Guvernului vor avea astăzi, la ora 17.30, o întrevedere cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, la Palatul Victoria, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, se află în România în scopul evaluării modului în care ţara noastră a îndeplinit angajamentele asumate prin acordul de împrumut semnat în luna martie. Concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii, ce se va derula până în 10 august. Board-ul FMI va decide dacă angajamentele asumate au fost îndeplinite de autorităţile române, condiţie de care depinde acordarea celei de-a doua tranşe a împrumutului, de circa 1,9 miliarde euro. Valoarea primei tranşe a fost de 5 miliarde de euro, relatează NewsIn.

Premierul Emil Boc a declarat în urmă cu câteva săptămâni că vrea să negocieze cu CE şi FMI alocarea unor sume mai mari pentru investiţiile în infrastructură, care să nu fie luate în calcul la stabilirea deficitului, pentru că România riscă să respecte indicatorii stabiliţi cu cele două instituţii, dar să nu realizeze investiţiile propuse. Şeful Executivului a anunţat şi că măsura neimpozitării profitului reinvestit trebuie discutată mai întâi cu FMI şi CE, pentru ca aplicarea acesteia să nu afecteze deficitul bugetar negociat cu cele două instituţii internaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite