Boc: "Guvernul trebuie să spună dacă merge mai departe şi susţine Acordul cu FMI"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: "Guvernul trebuie să spună dacă merge mai departe şi susţine Acordul cu FMI"
Boc: "Guvernul trebuie să spună dacă merge mai departe şi susţine Acordul cu FMI"

Guvernul s-a reunit marţi în şedinţă pentru că în 48 de ore de la decizia FMI de a elibera a doua tranşă din împrumut trebuie să să se pronunţe dacă merge mai departe şi susţine Acordul şi scrisoarea de intenţie, a declarat premierul Emil Boc la începutul şedinţei extraordinare a Executivului.

"Toate aceste lucruri sunt rezultatul aprobării ieri (luni n.r.) în consiliul FMI a scrisorii de intenţie şi a Acordului cu România, astfel încât în 48 de ore de la aprobarea consiliului Guvernul trebuie să se pronunţe dacă merge mai departe şi susţine Acordul şi scrisoarea de intenţie. După şedinţa de Guvern, dacă acest lucru îl vom decide, imediat în perioada următoare tranşa a II-a din acordul cu FMI va veni în România", a declarat Boc.

Premierul a precizat că jumătate din cele 1,85 de miliarde de euro vor merge la Trezorerie şi jumătate la BNR, iar acelaşi lucru este aplicabil şi pentru tranşa a III-a din împrumutul de la FMI. Banii viraţi la Trezorerie vor fi utilizaţi pentru finanţarea deficitului bugetar.

Potrivit şefului Executivului, Guvernul va aproba în şedinţă un memorandum care vizează condiţiile financiare aplicabile tranşelor II şi III din împrumutul de la FMI şi o OUG privind acordul stand-by cu FMI "în lumina ultimelor negocieri care au avut loc la Bucureşti în lunile august şi septembrie".

Membrii Cabinetului Boc au fost convocaţi în şedinţă, începând cu ora 16:00, în urma deciziei de luni a boardului FMI privind eliberarea celei de-a doua tranşe din împrumut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite