FC Baia Mare, din nou în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Baia Mare,  din nou în impas
FC Baia Mare, din nou în impas

Doi membri din conducere şi-au dat demisia. Preşedintele Gabriel Zetea şi Călin Bota au renunţat la funcţii din cauza unui transfer făcut de vicepreşedintele clubului.

Gabriel Zetea, preşedintele comisiei de administraţie al FC Baia Mare şi Călin Bota, membru al aceleiaşi comisii, au decis să-şi depună demisiile datorită ultimelor evenimente din interiorul clubului. Motivul principal, însă, este transferul atacantului Paul Batin la CFR Cluj, transfer considerat de aceştia cel puţin dubios. 

Promovată în acest an în Divizia B datorită jocului bun practicat de băimăreni, FC Baia Mare se părea că este pe drumul cel bun şi datorită celor două oferte oficiale primite pentru atacantul Paul Batin din partea echipelor „U” Cluj şi Politehnica Iaşi. Sumele vehiculate pentru acest transfer, care se învârteau în jurul a 200.000 de euro, urmau să ajute echipa să iasă din pasa proastă financiară.

Transfer „cu cântec”

În final însă, niciuna din aceste oferte nu a fost concretizată. Ajuns în Cluj pentru a efectua vizita medicală la clubul „U” Cluj, băimăreanul a devenit în doar câteva ore jucătorul clubului CFR Cluj fără ca membrii comisiei de administraţie din Baia Mare să ştie ceva despre acest transfer.

Mişcarea făcută a încins din nou spiritele  la club, motiv pentru care actualul preşedinte şi-a înaintat demisia. „Există mai multe argumente care m-au determinat să iau această decizie printre care şi conlucrarea defectuoasă între membrii Consiliului de Adiministraţie (CA), implicarea clubului în diferite scandaluri de presă, modul obscur în care se gestionează fluxurile financiare în cadrul societăţii şi, cel mai grav, transferul dubios al jucătorului Paul Batin la CFR Cluj Napoca”, a declarat Gabriel Zetea.

După analizarea celor două oferte primite pe adresa clubului băimărean, membrii CA au decis în unanimitate că oferta Universităţii Cluj este cea care satisface la momentul actual necesităţile clubului. Oferta clujenilor consta în achitarea sumei de 150.000 de euro plus TVA către club şi împrumutul temporar al unui jucător.

Ajuns luni dimineaţă la Cluj pentru efectuarea vizitei medicale, Paul Batin a devenit jucătorul clubului CFR Cluj fără acordul membrilor CA din Baia Mare. „Luni, 6 iulie, am fost sunat de către domnul Vlaşin, vicepreşedintele CA, care mi-a comunicat că a semnat un contract de transfer al atacantului la CFR”, a afirmat Zetea. „Am cerut în acel moment oferta oficială din partea clubului pentru a putea analiza detaliile acordului, însă am fost refuzat”, a mai adăugat Zetea.

Clubul băimărean a fost grav prejudiciat

Diferenţa dintre ofertele făcute de cluburile clujene este uriaşă. FC Baia Mare a pierdut 110.000 de euro din cauza transferului la CFR Cluj.  Dacă acordul cu „U” Cluj prevedea achitarea în trei tranşe a sumei de 150.000 de euro plus împrumutul unui atacant fără niciun alt fel de condiţie, oferta celor de la CFR era de 40.000 de euro la semnarea acordului, plus 100.000 de euro plus TVA.

Aceşti bani sunt însă condiţionaţi de evoluţia lui Batin, care trebuie să evolueze în cel puţin 10 meciuri în tricoul CFR şi împrumutul a patru jucători al căror salariu este suportat de către FC Baia Mare. Acest lucru este considerat imposibil având în vedere că un singur jucător dintre cei patru are leafa lunară mult peste posibilităţile bugetului clubului băimărean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite