FBI a arestat un bărbat suspectat că a deturnat un avion către Cuba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FBI a arestat un bărbat suspectat că a deturnat un avion către Cuba
FBI a arestat un bărbat suspectat că a deturnat un avion către Cuba

Poliţia federală americană, FBI, a arestat duminică la New York un bărbat suspectat că a deturnat în 1968 un avion deasupra Cubei, ţară unde a rămas de atunci, relatează luni New York Times citat de AFP.

Citând forţele de ordine, cotidianul scrie că Louis Armando Pena Soltren, în vârstă de 66 de ani, a fost prins la coborârea din avion atunci când a ajuns de la Havana, punând capăt uneia dintre cele mai lungi căutări din istoria FBI.

Un purtător de cuvânt al FBI a declarat că Soltren şi-a organizat întoarcerea pe aeroportul Kennedy cu FBI şi Departamentul de Stat, pentru că voia sa îşi revadă familia, în special soţia, potrivit New York Times.

În 24 noiembrie 1968, el s-a îmbarcat de pe acelaşi aeroport la bordul zborului 281 al Pan Am, cu destinaţia Porto Rico.

În condiţiile în care avionul transporta 96 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, el a luat cu asalt cabina împreună cu alţi doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite şi arme de foc şi i-a ordonat pilotului să deturneze avionul către Havana.

Soltren riscă închisoare pe viaţă. Cei doi complici ai săi au fost condamnaţi la 12, respectiv 15 ani de închisoare.

Potrivit New York Times, în 1968 peste 30 de avioane au fost deturnate sau au fost vizate de tentative de deturnare către Cuba.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite