Agenţii FBI l-au supus la interogatorii dure pe un american în Kenya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor documente, Amir Meshal, un cetăţean american de religie musulmană, a depus o plângere la Washington împotriva unor agenţi FBI, pentru că în 2007 l-au arestat şi interogat ilegal în Kenya, Etiopia şi Somalia, transmite AFP.

Americanul din New Jersey cere, în plângere, despăgubiri pentru că a fost supus în afara teritoriului american la "condiţii de detenţie inumane şi la interogatorii dure".

La sfârşitul lui 2006, plecat în Mogadiscio, pentru a studia islamul, Meshal a vrut să părăsească ţara când au izbucnit lupte la începutul lui 2007 în capitala somaleză, dar a fost arestat la frontiera cu Kenya şi apoi transferat la Nairobi.

Citiţi şi:

image

Bărbatul susţine că a fost interogat mai multe zile de agenţi FBI, care îl acuzau de legături cu al-Qaeda. Bărbatul a spus că agenţii au ameninţat că îl vor trimite în Israel, unde "va dispărea" sau în Egipt "care ştie cum să îl facă să vorbească".

Agenţii FBI l-au dus apoi în Etiopia şi în Somalia, pentru că "nu existau suficiente elemente de acuzare pentru a-l transfera în SUA" şi a-l inculpa. În cele trei luni petrecute în aceste două ţări, bărbatul nu a fost interogat decât de agenţi FBI şi închis în secret în condiţii extrem de proaste.

Bărbatul a fost trimis, până la urmă, în SUA, fără să fie formulate acuzaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite