Extinderea Iulius Mall e organizată cu chinezi care muncesc la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antreprenorul care lucrează pentru extinderea Iulius Mall este acuzat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş că a pus 63 de chinezi să muncească la negru. Societatea Build

Antreprenorul care lucrează pentru extinderea Iulius Mall este acuzat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş că a pus 63 de chinezi să muncească la negru.

Societatea Build Corp a fost amendată din acest motiv, cu una din cele mai mari amenzi aplicate în ultimii zece ani unei firme: 100.000 RON. Şeful ITM, Daniela Iercu, spune că asiaticii nu aveau autorizaţii de muncă. "Legea cere autorizaţii pentru muncitorii delegaţi", a explicat Iercu.

Cazul ajunge la Judecătorie

Amenda a fost, însă, contestată la Judecătorie. Dan Boyte, coordonatorul extinderii Iulius Mall susţine că muncitorii chinezi nu au fost puşi la muncă pe şantier şi se scuză cu modificarea legislaţiei. Boyte a mai spus că 13 chinezi au autorizaţii, dar nu explică exact cu ce se ocupă aceştia.

Până acum, la Timişoara au ajuns 220 de chinezi, fiind amenajate pentru ei dormitoare, birouri şi corpuri sanitare de şantier. Chinezii lucrează deja la planificare, pentru curăţenie şi la spălătorie. Numai la bucătărie sunt nouă angajaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite