Expoziţie canină internaţională la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vreodată loc în România. Astfel, Zsolt Lokodi, preşedintele filialei Mureş a Asociaţiei Chinologice Române, a declarat, ieri, că această a 76 ediţie beneficiază de un număr-record de

vreodată loc în România. Astfel, Zsolt Lokodi, preşedintele filialei Mureş a Asociaţiei Chinologice Române, a declarat, ieri, că această a 76 ediţie beneficiază de un număr-record de înscrieri, respectiv 1.100 câini reprezentând 180 de rase din cele 350 recunoscute de Federaţia Chinologică Internaţională.
"Ne va onora cu prezenţa însuşi preşedintele nostru, elveţianul Hans Muller, însoţit de reputaţi arbitri internaţionali din Portugalia, Belgia, Rusia, Polonia, Israel, Ungaria şi România", a declarat Zsolt Lokodi. Acesta a adăugat că vor fi prezenţi câini din întreaga Europă, Scandinavia, Thailanda, Rusia, Israel, Filipine sau Australia, inclusiv exemplare din rase rare, ce vor călca pentru prima dată pe pământ românesc, precum copoiul de Lucerna, Iceland Sheepdog, Brouvier de Flandres, Beldington terrier, copoiul croat de Posava, Manchester terrier, Câinele faraon ori Australian Shepperd. Sâmbătă dimineaţă, în Cetatea târgumureşeană vor avea loc 11 expoziţii de club, cu 750 de participanţi, după-amiază fiind programată expoziţia internaţională CACIC, urmată de Best in Show - parada şi concursul celor mai bune exemplare din fiecare rasă. Iar duminică este programat campionatul naţional "Romanian open", concurs ce se organizează o singură dată într-un sezon competiţional. "În altă ordine de idei, Federaţia română şi-a depus candidatura pentru organizarea, în 2012, la Bucureşti, a Campionatului European, iar succesul competiţiei de la Târgu Mureş va cântări mult în decizia ce o va lua forul internaţional în acest sens", a anunţat Zsolt Lokodi, care este şi vicepreşe-dintele Federaţiei Chinologice Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite