Expoziţia figurilor de ceară, la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal "Bucovina" Suceava a vernisat vineri, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Sucevei, expoziţia "Personaje marcante ale istoriei europene". Cele 27 de figuri de ceară aduse de

Complexul Muzeal "Bucovina" Suceava a vernisat vineri, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Sucevei, expoziţia "Personaje marcante ale istoriei europene".
Cele 27 de figuri de ceară aduse de la Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg vor putea fi vizionate până pe data de 10 septembrie. Directorul Complexului Muzeal "Bucovina" Suceava, Emil Ursu, a spus că piesa de rezistenţă a expoziţiei este "Cina cea de Taină". Vizitatorii îi vor putea vedea, la intrarea în expoziţie, pe Giacomo Casanova (1725-1798), pe Harry Potter, personajul atât de îndrăgit de copii şi tineri, Michael Schumacher, campionul de Formula 1, boxerul Mike Tyson, după care urmează personalităţi politice precum Stalin, Indira Gandhi prim-ministru al Indiei în perioada 1966-1977 şi 1980-1984, Nikita Hruşciov - prim-secretar al URSS în perioada 1953-1964. Din cadrul expoziţiei nu lipsesc figura de ceară a preşedintelui URSS Boris Elţin (1991-1999), dar nici a actualului preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin. Complexul Muzeal "Bucovina" Suceava a investit pentru realizarea acestei manifestări 130 milioane de lei vechi. În weekendul care tocmai s-a sfârşit, Muzeul Satului Bucovinean a găzduit Târgul meşterilor populari, cu ocazia sărbătorii de Sânziene, unde au participat peste 30 de artişti populari, manifestarea fiind înscrisă în programul Zilelor Sucevei. Emil Ursu a declarat că printre exponatele artiştilor populari s-au numărat obiecte din lemn, ţesături, obiecte de ceramică, costume populare, ştergare şi ouă încondeiate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite