Rusia: Explozie la un depozit de muniţii, soldată cu 2 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pompieri au murit, iar 40 de persoane date dispărute au fost găsite în siguranţă vineri, după explozia unui depozit de muniţii de la Ulianovsk.

Pentru moment a fost cofirmată moartea a două persoane. Este vorba de pompieri militari care s-au luptat cu incendiul de după explozie.

"Peste 40 de persoane au fost salvate, printre acestea aflându-se şi cele date dispărute", a anunţat guvernatorul regiunii Ulianovsk, Serghei Morozov. Acesta a precizat că în prealabil circa 35 de persoane, care se aflau în atelierul unde a avut loc explozia, fuseseră date dispărute.

În total, 43 de persoane s-au refugiat într-o încăpere pentru a scăpa de incendiul izbucnit în urma exploziei care a provocat de asemenea o serie de alte explozii, a precizat o sursă din cadrul forţelor de ordine, citată de agenţia RIA Novosti.

Nu mai puţin de 20 de persoane au primit asistenţă medicală, 11 dintre acestea fiind spitalizate, dintre care două în stare gravă, a mai precizat gurvernatorul. La rândul său, Ministerul Apărării a precizat că şapte militari au fost răniţi, dintre care trei spitalizaţi.

Explozia s-a produs în timpul unei operaţiuni de distrugere de muniţie într-un depozit de artilerie. Este vorba de muniţie convenţională şi nu chimică, a subliniat Ministerul Apărării.

Două vagoane de praf de puşcă au ars în incendiu, a precizat o sursă citată de RIA Novosti.

Potrivit Agerpres, după explozie, peste 3.000 de persoane au fost evacuate pe o rază de şapte kilometri în jurul depozitului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite