Explozie puternică într-o rafinărie din Puerto Rico, care a provocat un cutremur de 2,8 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie puternică într-o rafinărie din Puerto Rico, care a provocat un cutremur de 2,8 grade
Explozie puternică într-o rafinărie din Puerto Rico, care a provocat un cutremur de 2,8 grade

O puternică explozie s-a produs vineri într-o rafinărie de petrol de la periferia capitalei Puerto Rico, San Juan, provocând rănirea a cel puţin două persoane.

Explozia a patru cisterne cu benzină la rafinăria Caribbean Petroleum a generat o zguduitură puternică şi flăcări foarte înalte. Vineri după-amiază o coloană de fum se întindea încă deasupra rafinăriei, întrucât o a 15-a cisternă de benzină a luat foc.

Mai multe zone locuite din apropiere au fost evacuate din cauza fumului toxic.

La momentul exploziei, 12 angajaţi se aflau în rafinărie, în care se află în total 40 de cisterne.

"Din fericire, nu s-a înregistrat nicio pierdere de vieţi omeneşti", a declarat într-un comunicat Luis Fortuno, guvernatorul Puerto Rico, stat liber asociat SUA.

Cei doi răniţi nu sunt angajaţi ai rafinăriei ci trecători din zonă, printre care şi o femeie care se afla în maşină la momentul exploziei.

Peste 100 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a izola incendiul. Vor fi însă necesare mai multe zile înainte ca sinistrul, care a provocat pagube până la 3 km distanţă, să poată fi stins în totalitate, au precizat autorităţile, care se tem ca explozia să nu fi provocat probleme ecologice ireversibile în regiune.

Puterea exploziei a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter, conform reţelei de monitorizare seismică din Puerto Rico.

Mai multe drumuri au fost închise, la fel ca şi şcolile din împrejurimi, iar avioanele efectuează un ocol pentru a ateriza pe aeroportul internaţional Isla Verde, precizează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite