Explozie a unei bombe într-un autobuz şcolar în Sri Lanka. Cel puţin 13 răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei surse militare, citate de Reuters, cel puţin 13 persoane, printre care şi mai mulţi copii, au fost răniţi, vineri, în urma exploziei unei bombe într-un autobuz şcolar în centrul Sri Lankăi.

Potrivit unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al armatei din Sri Lanka, Udaya Nanayakkara, explozia a avut loc în localitatea Kurunegala şi a fost provocată de un conflict personal între două grupuri.

Printre persoanele rănite se numără şi mai mulţi copii care se pregăteau să urce în autobuz când s-a produs explozia, deşi Nanayakkara a precizat că au suferit doar răni uşoare.

Aceasta este prima explozie importantă produsă în ţară, de când armata a anihilat, în mai, gherila Tigrii de Eliberare a Eelamului Tamil din Sri-Lanka, care a recurs frecvent la atentate cu bombă şi atacuri sinucigaşe, ca parte a strategiei politice şi militare, de a obţine independenţa şi a crea un stat pentru minoritatea tamilă.

Circa 100.000 de persoane au murit în cei peste 25 de ani de conflict armat, care a debutat în anii 1970 şi s-a intensificat în anul 1983.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite